論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

piyohk 發表於 12-3-10 21:49
做得好, 誰會虐待他們, 是否本末倒置

吓, 做得好唔好, 都冇人會虐待佢地 wor !

wcpcelia    發表於 12-3-11 19:44
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

男爵府

augustbee 發表於 12-3-10 23:23
回覆 wcpcelia 的帖子

換個角度 ,

也可能剛好相反!
搏炒多幾次,賺多幾轉!

augustbee  唔好低估咗我地香港僱主 , 垃圾唔要錢都唔要架 !  發表於 12-3-12 15:33
以力服人者,非心服也;以德服人者,心悅而誠服矣。

男爵府

pat19776 發表於 12-3-11 11:55
今年印尼又要大選, 個總統想冧莊做多一任,先至提出呢啲建議, 吸納低下階層的選票. 講真印尼啲就業機會咁少, ...

香港有健全的勞工法例, 好公平, 僱主或傭工有錯,一樣要受法律制裁

我只覺得法例向外傭傾斜!!!!
以力服人者,非心服也;以德服人者,心悅而誠服矣。

複式洋房

其實係邊個虐待邊個?

侯爵府

BK Milk勳章

:;pppp:好多謝喔 月經湯 落降頭 虐童 飲尿

食飲加料 唔知邊個虐待邊個喔 !

係先好講呀 ! 放長雙眼喔 !:;pppp:

公爵府

引用:好似我地比錢比佢地虐待喎....

原帖由 bongbongmum 於 12-03-10 發表
好似我地比錢比佢地虐待喎....
我哋d小朋友嬰兒唔比人虐待就好囉,我家印姐幾個月已肥了一個碼,十小時休息,唔想返去似d!

子爵府

2018復活節勳章

回覆 Gmama 的帖子

我個印姐本來已經肥肥地, 嚟左年半, 直情肥到有d論儘,仲攪到有血壓高,我老公話呢度好食好住,攪到佢有呢個"富貴病"...

公爵府

回覆:bongbongmum 的帖子

係啦,佢已經唔食豬,唔食牛,只食雞同蔬菜,又比唔到湯佢飲,早晚但可食兩碗飯,咖啡,三塊飽做早餐,又增咁多傍,虐待就唔會發福啦!

男爵府

回覆:馬媒﹕印尼2017年停供傭工 免受僱主虐待

7O億美金外滙我唔信佢哋捨得唔要

首頁

尾頁

跳至