想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

真的好唔開心

昨晚同老公嘈交,佢將屋企房門,櫃門同燈都打爛,仲踢咗我一腳.就搬返佢屋企.
我最唔開心唔係佢走咗或者踢我,而係我剛做完IVF,我所受既辛苦,壓力,冇人可以知道.我已做了3次IVF都唔成功,所剩機會唔多,佢都可以踢我,我真係好傷心.佢走時我個心好平靜,我冇喊,直至99打比我才喊.
佢可以為咗一句說話而惱咗我幾日,鍾意就睬你,唔鍾意就唔睬你.昨晚都其實有講有笑,但轉頭就黑面.我問佢咩事,佢話我早幾日鬧佢.我真係火混,我話冇男人好似佢咁小器,問點解佢仲係度,佢就發顛踼我.打爛D野.
我已忍了很久,每次都係我同佢講野先,每次都係我錯.他也不是第一次打我同打爛野.
我真係好心淡,而家只好儘量要自已平靜去等待IVF結果,但我知bb已經比我喊走咗.邊個會跟一個冇人支持同關心的媽咪呢!

複式洋房

Re: 真的好唔開心

chloeb,
佢點可以咁ka, 不過男人都係粗心大意, 唔識理人感受的, 你都唔好太唔開心啦~~

大宅

妳老公咁對妳, 妳仲同佢生bb? ?-(
即使妳好想好想有個bb, 但係呢個真係好老公/ 好爸爸? 我覺得妳應該重新估計再決定.

複式洋房

人地話做完IVF要休息,但我而家就要同我的狗狗出街,我唔理佢就冇人理佢.我唔可能好似佢咁咩都唔理就走.

複式洋房

走係咩意思? 佢會返o黎嗎?

複式洋房

我知佢唔係一個好爸爸,但我真係好鍾意bb,我好想有一個自已的bb.所以我會做到最好.

複式洋房

唔知佢返唔返,唔返都冇所謂,我已經好心淡

大宅

chloeb

你真係要諗清楚....生bb唔係一個人既事...

要bb開心...首先就係爸媽互相愛對方!!

咁bb先有一個幸福既家,

如果你有左bb...你老公仲會打你...咁點算呀!?

你老公可能係小器or唔細心...

但佢愛你一定唔會打你...

會打女人...既男人.....真係好冇安全感...

諗清楚...先生bb....

為一個唔知愛唔愛自己生bb......唔值得!

bb出世後,你覺得佢會有冇幸福先...???

複式洋房

你自己有經濟能力支持嗎? 如果可以都可以生活得好開心, 我有朋友因為冇$$, 所以唔敢分開, 乜都要死忍, 話為個女好wor~~~

複式洋房

我經濟能力仲好過佢,差不多成頭家都係我付責.佢只係付出少少.
其實佢係自卑再加大男人.真係好難頂.

別墅

就咁睇你老公的脾氣似乎好臭喎, 你對佢咁多不滿, 重咁辛苦做ivf同佢生bb?
因為愛...所以等待...

複式洋房

chloeb, 咁你仲愛唔愛佢, 仲想唔想挽救呢段婚姻呀? 如果都想, 不如去見吓d輔導呀, 如果唔係生咗bb出o黎, 父母成日嘈, 會好影響個小朋友o架, 我結婚前後都有做過輔導, 都可以同你分享吓的 :mrgreen:

複式洋房

佢屋企人都話佢脾氣好臭.
我咁辛苦做IVF係因為我真係好鍾意BB. 無論有多辛苦我都願意去試.

複式洋房

我成日都好想佢可以見下d社工,做下輔導,但我知佢一定唔會去.
因為佢唔鍾意將D野講比人知,全部收係心入面.

大宅

chloeb,

其實都係為一句說話姐,佢洗唔洗呀?d男人真係好冇良心, 佢成日打你嫁?咁樣唔得嫁, 你自己都要少心d呀, 佢short起來咩都做得出 :tongue:
憲泓出世6磅 2歲10個月29磅

複式洋房

我諗我前世欠咗佢啦,我好信命的.
我而家好好多了,發洩咗舒服多了.
好多謝各位

複式洋房

你知佢一定唔會去, 即係你根本冇同佢講過啦, 可能佢肯呢, 或者你自己試吓同佢傾啦, 不過我覺等有第三者在場傾會好d, 其實我老公都唔鍾意將d野同人講, 咁我"大"佢話如果你仲想同我一齊, 仲想挽救呢段婚姻都就去傾吓, 點知佢又肯wor~~~所以世事無絕對 其實都只係輔導員帶你地傾吓計, 講d心底話出o黎, 唔會好難堪的

複式洋房

GIVENPLS

有機會我試吓啦. 但我認識佢咁耐都知佢會點答我. 唯有搵機會啦.

多謝.

男爵府

通常大男人都係自卑心作祟 :tongue:

佢突然黑面, 然後無端端話你『早幾日』鬧佢??? 佢而家先講????-(
你話:『問佢點解仲係度』----->呢句係咩意思?
每次都係你同佢講野先, 你試下死忍爛忍都唔好撩佢講野, 睇下佢點先啦!

先講你地之間的關係, 我覺得你應該諗清楚呢個男人重值唔值得你去忍先? 咩野原因令你唔走?

比你今次IVF成功的話, 個BB在呢個家庭長大, 分分鐘比呢個老豆虐待架! 如果你話你會帶埋BB離開佢, 咁點解唔先離開佢, 重新黎過, 同第二個男人才生, 組織一個幸福的家呢?

別墅

男人最唔應該係出手打女人,唔值得幫佢生BB!
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/671602/ef1.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至