懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實大家除左返醫院檢查之外仲出去搵私家醫生檢查,點解呢 ? 同埋有咩唔同,你地會隔幾耐先去睇?

我都有booking 到睇私家醫生,但其實我唔太明白自己去搵醫生再檢查既用意,只係人人都咁講話要搵私家檢查,我又book左,因為我去睇私家醫生同返醫院檢查只係相差一日,有朋友叫我改期遲少少先去睇私家。唔洗同醫院個期咁近。

大宅

陪月勳章 畀面勳章

回覆 回覆:天藍小妹的帖子

私家有得照超聲波 政府冇 touchwood臍帶纏頸都睇到

珍珠宮

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆:睇私家醫生的用處 ?

係咪私家專業d呢

珍珠宮

咁你又真係遲少少睇好d喎

複式洋房

政府檢查好那西每次都係磅重,驗尿,量血壓及見醫生,唔係次次都會照B,一有問題第一時間就叫你抽血去驗,我有個朋友佢只在政府做檢查結果落到產房先知盆腔太細唔夠位生順產,但我私家醫人好細心D每次都照B睇下發得好唔好,又會開維他命及鈣片,最後一次產檢又話我BB個頭轉得好好所以生時會好快好順又唔會好痛,又同我做盆腔檢查可以順產及抽分泌物去驗,最後一次產檢係35w當時私家醫生都有提時我如果39w仲未生得先再約時做檢查,點知我37W生左,當時我政府及私家大約兩星期睇一次,隔住檢查比自己早D知BB生長有冇問題

珍珠宮

Cynthia_Chan 發表於 12-3-14 01:11
政府檢查好那西每次都係磅重,驗尿,量血壓及見醫生,唔係次次都會照B,一有問題第一時間就叫你抽血去驗,我有個 ...

恭喜你

男爵府

回覆 回覆:天藍小妹的帖子

我個仔係逾期居留嘅,40week4day先出世,喺成個孕期政府只係幫我照過一次照聲波,就係照唐氏嗰次啦,之後每次都只係聽胎心跳同摸肚,所以我都有自己出去c+做產檢㗎

大宅

私家醫生專業點呱~~仲有儀器多點~~~

大宅

BB防敏心得分享勳章

私家醫院好D。

大宅

私家醫生會同你檢查密啲。

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

其實我睇私家都係因為照超聲波咋...至於其他,我諗分別唔大卦...

大宅

謝謝大家既回覆,依家我地都決定30號去完健康院,31號再去私家醫生度,唔改期,老公話去私家醫生留個記錄先,唔好再改期 !
我睇完有機會再係度同大家講下政府同私家既分別 ~

別墅

我之前同你一樣都唔知點解再要比$$出去c+檢查....
但後來我去左一次c+ check,原來分別真係好大!!!
c+ 會同你照超聲波,你仲可以問清楚bb性別,而且醫生仲會睇你個bb的生長情況,我上次睇係35w(第一次睇c+),先知道bb體重偏低....
呢d政府係唔會check到lor

別墅

私家會同你照超聲波+check bb 體重合唔合比例,但政府就唔會lormouth:

首頁

尾頁

跳至