自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

點解LEE排0今多不知所謂的西人學生及滿咀西洋語的西人

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:佢真係貪心, 仲要扮病, 話情緒困擾, 再誇張

原帖由 yauyauo 於 12-03-15 發表
佢真係貪心, 仲要扮病, 話情緒困擾, 再誇張d哎,

佢個樣都唔止 32 歲
我以為佢4X

mc_pigpig  咪係,個樣殘成咁.... 該煨   發表於 12-3-15 09:04

大宅

回覆:仲話係老師, 貪左D喎!

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

成個闊太咁返學會唔會咁嘅款?

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

仲話係「超級 CHANEL迷」,真同假都唔曉分架咩?

翡翠宮

賠萬元購物券 業界指算優厚

【本報訊】香港百貨、商業僱員總會理事長鄧祥勝表示,一般商店面對客人因貨物損壞要求退款,做到原銀奉還已算不錯,部份行家甚至貨物出門恕不退換,他認為連卡佛在退錢之餘,還給事主 10,000元購物券,可謂賠償條件優厚,而事主以情緒困擾為由,向連卡佛索償 3萬元現金及一個價值 4萬元的 CHANEL手袋,要求不合理

他稱,雖然該手袋只用了兩天,但兩小時也可令手袋體無完膚,所以連卡佛肯原銀奉還,相信是基於商譽的考慮,以及挽留高消費能力的客人。顧客「乜人都有」,曾有一名客人購買一對鞋已一年,用到鞋底也磨蝕,仍帶回店舖要求更換,令人啼笑皆非。

客人敗訴機率極大
大律師陸偉雄則指,涉及消費糾紛,一旦鬧上法庭,法官一般會基於「合理」兩個字去處理,此兩字包含情理法諸方面,若太過無理,客人敗訴機率極大,隨時得不償失。

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=16157955

禁止訪問

引用:+成個闊太咁返學會唔會咁嘅款?

子爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

嘩, 原銀奉還仲送1萬購物仲想點? 好貪心...

侯爵府

陪月勳章

叫佢學好中英文先啦, 講野又中又英, 仲話係教師

子爵府

咁的行為點可以做學生的榜樣呀? 點教好學生?
This city is dying.....

水晶宮

其實我覺得佢係亂up,邊有老師會係甘ge look...補習社老闆倒有可能

少奶奶的身份,丫頭的命...

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

上晒腦既拜甘紙意者

重新起步,為未來努力

子爵府

:;pppp:
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

成日講咩精神受困擾, 想屈多D賠償咋嘛, 仲上埋報好似好勁咁, 如果我係間學校既學生家長, 我一定叫校長炒鬼左佢, 唔好教壞D小朋友.:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我真係好想知佢係邊間學校教, 為咗少少事就扮病請假, 教師唔係以學生為先嘅咩, 仲要攪到上報, 希望利用報紙嘅力量, 想攞多d著數. 不知所謂. 呢個教師其心不正喇, 點為人師表呀.

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至