自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我第二胎仲有個零月就出世,之前聽過話同bb返屋企時,代bb送份禮物俾姐姐可以減少對bb嘅敵意!我個女依家4歲半,可唔可以提議下送咩小禮物俾囡囡?

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

你喺佢媽咪你應該知道大囡鐘意啲咩架喎

不如你回憶下佢最近睇咩卡通片或去玩具店拎上手喺D咩野

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

囡囡有冇嘢好恨要?
我之前代B仔送咗架單車仔俾家姐, 佢好鍾意。
你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

引用:我第二胎仲有個零月就出世,之前聽過話同bb

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

講起都覺得唔好意思~因為我真係一片空白,完全諗唔到可以送乜嘢...所以問下有無jm試過可以俾下意見!最好份禮物唔太大份(真係小禮物),因為打算放埋入出院衫嘅袋度!

禁止訪問

bb出世,送咩禮物俾姐姐?

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

送大啤啤熊.

KoyeBaby  佢已經有啦!  發表於 12-3-19 16:10

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

KoyeBaby 發表於 12-3-19 14:44
講起都覺得唔好意思~因為我真係一片空白,完全諗唔到可以送乜嘢...所以問下有無jm試過可以俾下意見!最好份禮 ...
我自己係返去前....唔會自己抱bb!! 反而係拎住份gift 一入屋即時攬住大仔!!

話份禮物係細仔送俾哥哥ga!! 同佢一齊拆禮物~~

我係買左架玩具車~~

禁止發言

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我生細仔前,連續好多個星期都送小玩具,話係bb送俾佢既

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

子爵府

畀面勳章

我朋友陀緊果陣就同大b講定肚入面ge bb係daddy mami比佢ge禮物

KoyeBaby  haha~咁大b受落嗎?  發表於 12-3-19 16:12

瑪瑙宮

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:bb出世,送咩禮物俾姐姐?

我生二小姐同三少果時,都係返屋企之後即刻抱初生兒到大小姐/二小姐手上,話比佢地聽,呢個寶物係我同爸爸送比佢地既禮物

好可惜,一直以為好深既緣分,原來好淺-節錄<野豬.黃子華> »

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

man12345678 發表於 12-3-19 15:27
廚房個d佢有冇??

有呀!好多添...就係佢已經有好多好多玩具(全部朋友送),所以我先諗唔到送咩好~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

lily_liu817 發表於 12-3-19 15:33
我自己係返去前....唔會自己抱bb!! 反而係拎住份gift 一入屋即時攬住大仔!!

話份禮物係細仔送俾哥哥ga!! ...

呢個主意唔錯喎~我到時都咁做先!thx~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

szehang420 發表於 12-3-19 15:56
我生二小姐同三少果時,都係返屋企之後即刻抱初生兒到大小姐/二小姐手上,話比佢地聽,呢個寶物係我同爸爸 ...

我都會俾個女抱下,因為佢由我大肚開始已經講要幫手照顧bb!

子爵府

畀面勳章

回覆 KoyeBaby 的帖子

KoyeBaby

haha~咁大b受落嗎?

發表於 2 分鐘前

初初都好受落ga

不過大左到生日同聖誕節呢d日子

佢會提佢daddy mami吾好再送多個細佬比佢囉要玩具得喇

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

yanyan90 發表於 12-3-19 16:22
回覆 KoyeBaby 的帖子

KoyeBaby haha~咁大b受落嗎? 發表於 2 分鐘前

haha~好可愛呀!小朋友就係咁直接

大宅

原來可以這樣嗎?我自己沒有試過呢...這方法可行嗎?

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

我送顏色筆比個大仔,

KoyeBaby  都好喎!實用  發表於 12-3-19 19:12

公爵府

回覆 回覆:KoyeBaby的帖子

我覺得不如實際D,送尿片券啦。

首頁

尾頁

跳至