美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆:鄭多燕减肥瘦身 - 真是不得不讚!

有無人可能幫我淘/買?我唔想特登開個acc!唔該吖!

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

公爵府

Rita 發表於 12-5-5 22:28
回覆 weiwei 的帖子

我在tao bao 買左 4只dvd 返來, 應該跳邊隻先 ??

Rita

Sorry that I haven't start yet, so I can't tell you which one dance first. Sorry

Can anyone help pls.?

Tks so much.

大宅

Rita 發表於 12-5-5 22:28
回覆 weiwei 的帖子

我在tao bao 買左 4只dvd 返來, 應該跳邊隻先 ??

Does not matter, just start with Red Cap first, it's easier and quite fun.

子爵府

回覆 ricohui 的帖子

我都有買到, easter前跳左3幾次停哂. 上個月body check report出左BMI overweight, 又即刻摷返出黎跳.

4碟連啞鈴果set, 入面有張紙, 有個schedule比你reference, 我唔識日文, 如無理解錯係:
first - second week, 隔日跳1,2,4
third week, 隔日跳1,2,3,4
forth week開始, 日日跳, (次序唔記得左, 因我未到forth week)

本書我上年去台灣無意中買左, 有一點要留意, 就係月事後係做運動既最佳時機, 會事半功倍呀!

我4月2x號開始跟schedule咁隔日跳(但聽日講4難跳只跳1,2, 磅數只係1-2磅, 但fat% 趺左dd, 自己覺下巴, 肚同手有dd唔同, 個人輕左.

lovemi  可唔可以scan 個schedule比我呀? and 月事後的最佳時間係幾時呀?  發表於 12-5-8 19:04

男爵府

我都係睇 youtune 跳, 每次跳二套, mat. 嗰套必做再配 Robi或dance, 我無 ball所以無跳過嗰隻,跳完真係勁出汗,好正!胃皮及肚皮都有且住痛

子爵府

畀面勳章

我買了第一set, 佢本書有無話點解1st 2 weeks 要隔日?? 一開始就日日做得唔得架? 同埋我做完都唔係出好多汗, 係唔係我呼吸唔對定係我未熟o的steps跟唔得足呢?? BTW 好好玩呀~~~ 會keep 住做!!

男爵府

引用:有無人可能幫我淘/買?我唔想特登開個acc

原帖由 carng.ng 於 12-05-06 發表
group buyer 有團購鄭多燕DVD, 你可以響嗰度買

男爵府

引用:有無人可能幫我淘/買?我唔想特登開個acc

原帖由 carng.ng 於 12-05-06 發表
group buyer 有團購鄭多燕DVD, 你可以響嗰度買

大宅

個schedule係這樣(借用之前jm分享的)
STEP 1:

Week 1-2

星期一 : ROBI
星期三 : DUMB
星期五 : MAT

STEP 2:

Week 3

一 : ROBI
三 : DUMB
五 : DUMB
日 : MAT

STEP 3:

Week 4開始

一 : ROBI
二 : DUMB
三 : MAT
四 : ROBI
五 : DUMB
六 : DANCE
日 : 休息

子爵府

snwm 發表於 12-3-21 12:53
我跳了數星期整體瘦了, 一星期輕了2磅. 但跳完之後小腿粗了, 有沒有辦法補救? ...
我跳咗一星期都覺小腿粗咗。每日拉筋囉,或學做下Pilates作輔助,聽講做Pilates會令肌肉拉長望落去瘦D。但由於我現在太肥,先減咗磅至會諗其他,實在冇法兼顧咁多。

子爵府

牛年勳章 BK Milk勳章

我買左返來成年, 都係跳過一次.....

複式洋房

我都買左,跳緊,奌解要跟住個shudule跳既?唔跟會奌架?

首頁

尾頁

跳至