嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

因為早前在ebay網上誤購了假的Ergobaby, (對方是外國的!)幾經辛苦對方終於退回款項給我, 跟著去citysuper想看看Ergobaby代理的現貨, 才知道他們已經沒有代理這牌子, 都不知道在香港哪裡可以找到正貨, 又不敢再胡亂在網上拍. 終於在台灣一個Ergobaby授權的網站購到了這個ppb新花款, 還比美國官網早開賣呢~昨天對方才寄出, 今天早上我已收到, 快到不能相信. 顏色和圖案都好美. 好喜歡~而且最重要是信心! 原因是我一直愛看的那個台灣blog友, 她也是透過這網買Ergobaby, 所以我才有百分百信心跟她買. 之前誤購的那條假貨, 也是拍了一大堆照片給她看才肯定是完全假的. 所以我絕對相信她呢!

大宅

回覆:believechiu 的帖子

I ordered this one at amozon, waiting relative to bring back... So looking forward ar!!!

大宅

可否pm條link給我?我也想order 正貨的ergobaby baby carrier
有所求,無所得。 無所求,有所得!

用戶要求終止服務

回覆 hehawendy 的帖子

你買了多少錢, 如有懷疑是假的可以拍照給我看, 或許我可幫你一點點...因為我次前買左假的都是呢個花款.

大宅

下,唔會掛,係美國收貨架喎

男爵府

畀面勳章

想問點睇佢係假,我都買左條sport

用戶要求終止服務

hehawendy 發表於 12-3-21 21:51
下,唔會掛,係美國收貨架喎
我在ebay買, 對方是加拿大 tim.....咁係唔代表買既一定真的. 事實上有好多外國人本身都唔識分真假, 所以佢地買左成lot 假野番黎再賣出去仲以為自己執平野......
這是我個人經驗, 我都唔開心左成個星期, 幾驚對方唔肯refund.

唔係話你買既一定係假, 當然有真有假. 只係大家分享下咋.

用戶要求終止服務

Ergobaby 分真假~大家分享下以免俾人呃左都唔知!

http://ibqcompany.pixnet.net/blog/post/42292149

補充多一點:
1. 最好緊係同正貨代理 / 美國官網買就唔駛煩 (鬼唔知!) 可惜香港那個 Lixxxx xxxx好像已經不代理了......
2. 請留意下遮風果頂帽果排鈕扣, 如果是假貨, 咁如果你有買到原裝既遮風衣是扣不上的!
3. 有機ppb花款腰部位置有絛同花紋布帶車上去, d圖案應該與揹帶上圖案是對齊的, 不會左左右右.
4. logo車線完整不是歪歪的.
5. 帽兜入面果個logo反出來的時候logo方面向外, 不是反轉方向車的!

helenmail421  正!  發表於 12-3-22 09:20

大宅

回覆:我的ERgobaby 揹帶

我10年係美國官䋄買,當時搵既時候都無咁多假䋄,今年有朋友生,又係想搵呢條揹帶,又去搵下,點知一搵就搵到假䋄,仲似 模似樣添!個假䋄都係美國架!仲有唔至一個假䋄呀,又好幾個架!大家買既時候要搵真正代理!

用戶要求終止服務

dog9_dog9 發表於 12-3-21 22:57
我10年係美國官䋄買,當時搵既時候都無咁多假䋄,今年有朋友生,又係想搵呢條揹帶,又去搵下,點知一搵就搵 ...
依家國內既高仿技術已經好高超.

水晶宮

引用:因為早前在ebay網上誤購了假的Ergobaby, (

原帖由 believechiu 於 12-03-21 發表
因為早前在ebay網上誤購了假的Ergobaby, (對方是外國的!)幾經辛苦對方終於退回款項給我, 跟著去citysuper想 ...
Gimme the link plz

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

大宅

Pls PM

珍珠宮

難分真與假,見到實物先好買~
輸入搜索內容

大宅

In fact ergobaby has hk sole agent. Just it is no longer little bare feet 啫。就係咁多假貨,我最後買了boba carrier.

大宅

City super 而家冇ergo baby買,轉左boba carrier, 比ergo baby更好,又唔怕係假,點解唔去小赤足買?

大宅

Please PM

用戶要求終止服務

white_out 發表於 12-3-22 16:22
City super 而家冇ergo baby買,轉左boba carrier, 比ergo baby更好,又唔怕係假,點解唔去小赤足買?

...
boba 暫時唔係咁多人一致性咁認同好用, 而ergobaby已經係好多好多人認同最好揹的揹帶, 一直都用ergobaby同babybjorn作比較, 就算stokke新出的揹帶都承襲佢腰位減壓既設計. 我揹出街都唔想個人愈揹愈累, 所以以都傾向買大家一致口碑好的牌子.
boba個款其實同beco好似.

大宅

妳買多少錢?

大宅

我係 mother organic 買咗條,但未用!阿女而家6個月,好似坐得唔係好舒服,要擘大對腳,有一邊仲唔可以陲番隻腳落尼!你地有冇尼d問題呀?

用戶要求終止服務

回覆 daisyhk30 的帖子

你可以去我上面提過果條link看看, 不同款不同價錢, 現在直到3月尾有95折. 但要匯款過去, 沒有paypal 或信用卡.

首頁

尾頁

跳至