自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

chan_sui_chun 發表於 12-3-23 11:58
其實我都知, 但一見到佢的粗心大意, 我即刻無名火起, 我唔係太介意佢名次, 唔開心係佢太粗心大意, 我都知佢 ...

我想問吓...
你以前讀書係唔係年年科科都9字頭?

綺霖mami    發表於 12-3-23 13:01

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你仔仔已經好叻ge la, 多d鼓勵令佢有自信.
你實在太緊張啦.......relax relax....

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

好媽媽勳章

chan_sui_chun 發表於 12-3-21 20:47
我仔仔今年小一, 第一次考試全班考第一, 全級第8, 今次第2次測驗, 派份卷回來, 發現他錯多很多不應錯的地方 ...
你一定要學識放鬆,唔係你仔會好大壓力呀....

其實分數唔代表d乜....小朋友唔小心,粗心大意一定有,有時大人都會粗心大意啦

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

呢d成績, 我恨都恨唔黎啦!

做人無可能次次第一! 應該藉此機會教他處理失敗左的地方!

珍珠宮

2018復活節勳章

小朋友好多時就錯唔小心, 唔好咁緊張. 佢已經考得好好, 你應該鼓勵佢再做好d, 唔好成日話佢打浸佢.

My Egg Egg Egg Egg Easter House

伯爵府

回覆:其實我係咪太緊張呢

唔好比咁大壓力d小朋友啦

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

盡力就得啦!
分數, 真係咁重要??

子爵府

水晶宮

回覆:其實我係咪太緊張呢

重想點呀媽咪?

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

象牙宮

9字頭...簡直係高要求啦
幾歲人仔, 邊記得咁多野識咁多野呀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

你小朋友好叻丫..真係太緊張冇用..
我之前都好緊張..
直到完全放手..佢自己溫習...
咁就冇得緊張啦...

當你見到..佢份卷係岩晒...
但係每一句都MISS左個句號...
0.5分一個...扣足10分...
果下真係腦充血...

果次之後...我真係頂唔住..
反而咁比佢激一激...真係放到手...
依家我仔D成績都OK..8,90分..
佢考得差DD我都會話下佢..
但係唔會再火...

首頁

尾頁

跳至