自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章

如果你的上司/同事.. 坐喺你對面,好多時辦公室只係得你地兩個人..於是這位上司就不斷的呻...哦...不忿.等等..一呻就幾個鐘..係冇停嘴..係咁 we...wun wun... 你地會點做?

應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:討論一下

當聽唔到囉

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Harry媽 發表於 12-3-21 20:55
如果你的上司/同事.. 坐喺你對面,好多時辦公室只係得你地兩個人..於是這位上司就不斷的呻...哦...不忿.等 ...
同佢講:

你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

回覆:Harry媽 的帖子

侯爵府

我以前經常入老頂房,聽佢講天南地北一兩個鐘,所以比人誤會我地有野

男爵府

環保接龍勳章

應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。

珍珠宮

畀面勳章

帶headphone 聽歌

男爵府

環保接龍勳章

alljodesign 發表於 12-3-21 21:01
帶headphone 聽歌

返緊工喎...

佢可以以上司身份鬧你..

禁止訪問

男爵府

環保接龍勳章

Harry媽 發表於 12-3-21 21:01

簡直係感受到好強大的功力發出...令到你頭痛欲裂..

禁止訪問

醒目開學勳章

男爵府

環保接龍勳章

hfl0118 發表於 12-3-21 21:07
唔比反應佢, 淨係...唔...唔...唔, 佢講多兩講, 都冇引啦!

佢會問你.. 咁點呀...係咪咁呀...可以點呀...我真係好慘呀. 好冇用呀...
佢講的全部都係佢私人問題.. 唔聽佢呻又好似好衰咁. .但係長此下去..只怕頂唔順.....

珊瑚宮

其實要睇方係咩性格先 ...........然之後就避重就輕同佢講

樓主件事令我想起戰前一個親身經歷 .............

當年初出茅廬,同一個高自己幾級既同事拍住坐,大家唔同 team,但一齊坐時對方一舉一動都影響自己 (vice versa 啦)

佢份人冇咩嘢,但就慣咗講電話收綫時 有理冇理都係 扔電話筒,由於佢電話正正向住我,每次佢扔電話就好以扔嘢落我度,仲要好大聲

忍咗幾個月.... 我真係頂唔住 .....有日我終於鼓起最大既勇氣同佢講 .......

"其實你 d clients 係咪個個都好麻煩架 ?"

對方

我話我留意到佢次次都好大力扔電話,好似對 d clients 好唔滿意

對方
佢話原來 係佢習慣扔 ....冇咩特別意思 mouth:

我跟字話 ......... "咁就好喇, 因爲每次你扔電話咁大力,我心肝仔都跳埋出嚟,嚇到做到 d 咩都唔記得,注意力即刻去咗你個電話度 ,一日幾十次,仲以爲里有咩事.........."

佢當時係 跟字.........

好得意 ...........自始之後佢真係戒咗呢個手勢

而我哋亦居然做咗好朋友

呵呵 ~~ 謝謝收看

子爵府

畀面勳章

扮太集中精神做嘢聽吾到囉

大宅

討論一下

佢有佢講, 我有我上網!

首頁

尾頁

跳至