烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有冇人用過?用來磨芝麻糊ok ma?

winya  我用平攪拌機3佰幾磨芝麻糊都ok. 貴啲更應冇問題  發表於 12-3-23 11:18

子爵府

回覆:Bearbearbear123 的帖子

如果你係想整湯水,可以考慮下買甜至尊,真係好好用,除左糊類之外,豆漿都得; ecoswsy 呢部機我都有,但我多數都係用來打果汁,一流!又快又抵用!

侯爵府

男爵府

引用:如果你係想整湯水,可以考慮下買甜至尊,真

原帖由 hkitty09 於 12-03-22 發表
如果你係想整湯水,可以考慮下買甜至尊,真係好好用,除左糊類之外,豆漿都得; ecoswsy 呢部機我都有,但 ...
又有多一個選擇tim

男爵府

回覆:ecosway 攪拌機 or cuisinart 冷熱全能攪拌機

Wingya, 我屋企果部老爺攪拌機磨完的芝麻糊係超粗芝麻粒來的過蒒時可以分返開水同芝麻:所以想買過部囉

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

c字頭果部, 我都見過sogo demo, 上網搵見佢做糖品都方便喎!
http://www.youtube.com/watch?v=bXPuboUpEX4

朋友話呢個牌子香港唔出名, 但佢係美國好似 Pansonxx 係香港咁勁喎~

公爵府

但我想問, 有冇人用過呢d 機做豆漿, 會唔會有渣?

男爵府

引用:但我想問,+有冇人用過呢d+機做豆漿,+會唔會

原帖由 viviencwc 於 12-11-16 發表
但我想問, 有冇人用過呢d 機做豆漿, 會唔會有渣?
我問過連叉罰cuisine art 佢連芝麻都搞唔到,我估豆漿都會有渣啦

公爵府

回覆 Bearbearbear123 的帖子

點解芝麻都唔得? 一般攪拌機都ok 架喎

男爵府

引用:回覆+Bearbearbear123+的帖子 點解芝麻都

原帖由 viviencwc 於 12-11-16 發表

點解芝麻都唔得? 一般攪拌機都ok 架喎
所以佢比我的感覺係好弱雞

公爵府

我上次睇佢係sogo 21/F 滾下滾下, 個姐姐話可以煲粥, 上網又見此video, 以為ok 添!
不過人地係台灣MODEL
http://www.youtube.com/watch?v=y5eQdHAt1qw

公爵府

咁我又想問, 貴x人同德x寶 ok嗎? 豆漿有渣嗎?

複式洋房

回覆:ecosway 攪拌機 or cuisinart 冷熱全能攪拌機

貴夫人又做緊yahoo團購$1288,好好用,攪碎唒好滑

珍珠宮

大廚勳章

我之前都有搜集過貴夫人嘅口碑 , 佢嘅舊款就唔多掂 , 至於新款 我就冇再留意 la :

http://forum.baby-kingdom.com/fo ... 810175&pid=65620058
KCL2816
之前買了貴夫人, 打果汁加冰5塊連葉都斷, 用左5夠2年, 摩打又嘈, 換葉和整摩打要收約$800, 最後去左堆田區, 去ecxxxway買左一部, 打出來的果汁效果差不多. 俾$800去整買個新好過.

http://forum.baby-kingdom.com/fo ... 306325&pid=45147925
abc999hk
貴夫人會打斷刀嫁!見過佢做示範啦,同埋我真係唔明如果要隔渣點解要買咁貴既機....
我看百貨公司推擴員示範時打斷刀

http://www.baby-kingdom.com/foru ... 185947&pid=43541953
kittycat0519
唔好揀貴X人,我朋友果部打豆漿都打到壞左個麼打

換言之 , 2010年嗰款貴夫人 , 有 d 唔掂 .
千祈咪買錯 2010年嘅 舊款機 la ~

http://forum.baby-kingdom.com/fo ... 829346&pid=94898352
I/LOVE/3T
12/12/2012
當有籽粒時,過濾網完全無用,因為籽粒會堵塞住個網,果汁好似滴汗咁流唔出。

即係 ... 唔好誤會 以為佢可以完全唔駛隔渣 啵 ~
智慧用思考照明宇宙 invite all people to the moment of εὕρηκα !

Walk like a bird / Sleep like a dog / Sit like a turtle ~
人生 gridlock ... mix & match ~
ご馳走様
bella, ciao! Hasta la vista, baby ~
暗物質= entropy@>光速度@<-273℃

男爵府

我最後係買左飛利浦豆漿機, so far so good

公爵府

回覆 khman 的帖子

貴x人而家有團購, 點先知是否2010年款?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

我系Cuisinart Fans 喎!有佢幾样野!超好用,又唔貴,外国大名牌黎,仲有三年保养我日日用黎打豆浆,brown rice milk 等…滑一滑

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

珍珠宮

大廚勳章

viviencwc 發表於 13-3-26 19:12

貴x人而家有團購, 點先知是否2010年款?

真係考起我 la
我都唔識分邊款係新、邊款係舊

或者 可以試吓問 貴x人 個代理 啦 :
http://gopremier.com.hk/
熱線 Hotline
(852) 2891 2909
(852) 2743 8783

智慧用思考照明宇宙 invite all people to the moment of εὕρηκα !

Walk like a bird / Sleep like a dog / Sit like a turtle ~
人生 gridlock ... mix & match ~
ご馳走様
bella, ciao! Hasta la vista, baby ~
暗物質= entropy@>光速度@<-273℃

公爵府

知道, THANK YOU!!!

大宅

引用:我系Cuisinart+Fans+喎!有佢幾样野!超好

原帖由 motherlau 於 13-03-26 發表
我系Cuisinart Fans 喎!有佢幾样野!超好用,又唔貴,外国大名牌黎,仲有三年保养我日日用黎打豆 ...
motherlau 你用緊cusinart 嘅咩?我有細幾個杯攪juice同smoothie 嗰隻blender 同埋smart stick hand blender攪湯

我無買煲hot and cold blender. 好用嗎?

首頁

尾頁

跳至