夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我真係好想好想再有被愛的感覺!

我好唔開心,好唔開心,唔知幾時會對佢大叫一聲『我要同你離婚呀!』,呢句說話已經放係我心底有一年多。他不是一個花弗的人,而且在別人眼中是一個顧家的好男人,但很多很多细節的事令我很難受及没有一種被愛被顧的感覺。這時事情不是三言兩語就能講晒。每年甚麼特別節日、無論是誰生日,都係自己去安排節日,剛剛過了生日,又係自己去買蛋糕,禮物...........??我好想逃走,但一諗起亞仔......我就變得忍耐。

洋房

Re: 我真係好想好想再有被愛的感覺!

purplehouse,

唔好咁灰啦, 有冇同老公羅出黎講過你既唔開心呀 ?

男人有時集以為常的時候, 就會越黎越懶.
小恭係我, 我就是小恭. 喇喇喇喇.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔好唔開心喇!你既然唔開心左咁耐,點解唔同老公傾下呢!男人好多時都係咁架,好大意、唔細心,成日會忽略左身邊既人,你試下同佢傾下啦!可能佢會有所改變呢!

我諗我以前比你更差,差到我已經忍唔住同左我老公講要離婚,可惜當時佢無出過聲,同佢傾佢又唔改,除左拍拖個陣收過佢一次生日禮物之外,佢都無送過禮物比我,莫講話聖誕節、生日...咩表示都無,我知佢份人係咁,所以都習慣左。

好好咁同佢傾下啦!

大宅

其實係細心又專一的男人較少, 所以我地大多遇到粗心又沒情趣的男人

學習吧! 有方法令孩子開竅[廣告]

民房

唔好唔開心啦, 似乎好多男人都係咁, 我同男朋友拍拖六年, 但最近呢四年既所有節日我都係一樣咩都冇收過...好傷心, 我都常常問自己究竟佢係唔係愛我, 因為我覺得愛一個人唔會好似佢咁, 一點都唔會顧慮自己既感受, 這是懶還是什麼呢? 大家如都有類似個案, 可不可以講下有咩辦法改善? 我已同佢傾過, 佢話下年唔會...不過我覺得唔可信~

男爵府

唔好咁啦, 不如試下睇開d丫, 好似我咁, 結婚一周年、自己生日........佢都係叫我用佢張附屬咭碌禮物.............買左番黎, 都係只有自己一個欣賞..............
今年Christmas係婚後第二個Christmas(上年9月結婚), 佢無講過去邊睇燈飾、食聖誕大餐、買聖誕禮物..............我買左一對純銀手"金厄", 尋晚比左佢, 佢居然比番一半錢我, 佢話當我果隻係佢送喎, 你話激唔激死丫

不過無乜所謂啦, 一早知道佢係一個咁樣的人了, 唯有接受啦

翡翠宮

一係你直接同佢講你既感受, 唔係的話就行動黎表示囉, 好似以前我唔知我依家個老公最初識我時係咪有意追我, 但我同個同事一齊生日的, 當時我倆未拍拖而個位同事已緍的, 叫我老公送花比我地, 咁當時我老公就叫我幫佢訂兩札花, 一札比我另一札比我同事, 我真係做唔出, 我只order左一札送比我同事, 後來佢問我因由, 我照直講, 所以第二年同佢拍拖時佢自己去訂花送比我囉. 同樣地你老公叫你買生日蛋糕或佢無開聲叫你買都好, 我會唔買, 生日當無件事, 睇下佢反應, 若佢都若無其事的話, ok 明年生日仲要係正日我會搵朋友慶祝

禁止發言

大宅

好媽媽勳章

試下同佢講下啦,d男人有時係咁stupid架..你唔直接同佢講佢真係唔明架. 我老公都唔會送野俾我架,試過結婚週年紀念佢同我去大家樂咋!!!

我通常會同佢講我生日呀想要咩咩gift, 一係係就買俾我一係就俾錢我買~~

你唔好唔開心啦....

伯爵府

牛年勳章

平時我生日 , 佢會問我要咩, 我同我一齊去買 , 又問我要唔要蛋糕 , 我話唔要就唔買 ,我話要未自己去買law
總之佢都從唔會比驚喜我 , 咩都問我要咩野 , 有時我諗 ,我口話唔要 , 但你都可以買比我架, 有時比下驚喜我 , 唔好下下都問我la , 而佢既解釋就係驚買左比我, 我唔鐘意 , 咁不如直接叫我自己買law
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

男爵府

畀面勳章

好多謝你們的安慰及支持,其實之前都有日佢傾過,不過佢覺得自己完全冇問題,而且唔想同我傾,因為佢係一個唔鍾意講嘢,亦絕對唔會將自己D心事講出嚟嘅人,其實同佢拍拖嗰陣,都知佢比較內向,但嗰時佢會識得令我開心,會有驚喜俾我,依家........!!只會令我

別墅

[quote]
@wendy@ 寫道:
大部份男人結婚後,就會忘記所有節日。就算是記得,都係因為怕你now。他們就連自已的生日也可忘記,所以你也不必太介意。到時到候提下佢囉!可以一齊是一種緣份,唔好噤傻分開!女人婚後是他的老婆、工人,男人婚後還是單身。想開一點啦!全世界的男人都係噤,除非分開後你會愛上女人,不然的話,還是自已找節目令自已開心,好過對他有什麼其望!
所以點解女人婚前千依百須,婚後就冇理取鬧。就係為

禁止訪問

複式洋房

miffy,
好羨慕你呀~可以train到個老公~
我就唔係咁得喇............. :-( 因為佢都係成日都唔係咁理我........... :-(

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我老公都係唔講野架,同聾啞人仕無咩分別,如果間屋得佢住,隔離鄰舍會以為間屋係"吉"架,因為佢可以唔發出任何聲響。
不過,佢拍拖個陣已經唔識點令到我開心/驚喜,可能我慣左掛,所以我都唔會點要求佢做D咩,只係唔希望佢令到我唔開心就得喇!
拍拖個陣梗係咩都好架,你諗清楚你自己而家同拍拖個陣有無分別?
以前同老公講,我話佢唔同左以前,佢話返我咪一樣,我自己都發現我無以前咁溫柔...或者我地唔好要求咁多可能會好D。

purplehouse 寫道:
好多謝你們的安慰及支持,其實之前都有日佢傾過,不過佢覺得自己完全冇問題,而且唔想同我傾,因為佢係一個唔鍾意講嘢,亦絕對唔會將自己D心事講出嚟嘅人,其實同佢拍拖嗰陣,都知佢比較內向,但嗰時佢會識得令我開心,會有驚喜俾我,依家........!!只會令我

大宅

好佩服你 請教點train ?
miffy 寫道:
男人都是無心肝/唔細心的動物, 就算你嬲, 你唔兜口兜面話佢知你嬲乜, 佢地可以完全唔知, 只認為你亂發小姐脾氣。

女人又鍾意玩surprise, 又口不對心, 生日話唔洗禮物, 或者話求其食飯算, 到時真係無禮物, 個男人肯定會死得好慘。

我隻c6本來都係 (追我時另計), 不過比我train了很多年, 而家千倚百順又細心。
學習吧! 有方法令孩子開竅[廣告]

男爵府

Your case just like mine!

:-( :-( :-(

purplehouse 寫道:

首頁

尾頁

跳至