母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我的小乖bb一歲了

眨眼間, 兒子昨天一歲生日了
當天由驗孕開始, 至陣痛入院生bb, 還歷歷在目!!
時間過得真快 :mrgreen: :mrgreen:

可能馱bb至生產(入院3個多小時bb便出來了)都輕鬆,
所以直至現在, 我都很懷念兒子在肚裡時的日子,
感受他在肚裡游自由式/ 蛙式的情況........

BF過程雖經歷過乳頭受損, 硬塊, 水泡, 白點,
但見著BK 眾多媽媽都能涯過, "我為何不能夠"的信念,
咬緊牙關, 兩個多月後BF路便開始順利了!!!

感恩地, 產假後我只需返十多日我便可以成為全職媽媽,
這十多天帶奶泵和冰堡的日子, 實在"Very 茶煲",
所以在此我向working BF Mother 致敬!!!
你地好能幹呀

BF路順暢後, 便是"BB細粒" 及"半夜再食夜奶"的考驗
認定路向---->"肥瘦無相干, 最緊要健康" 便無懼"細粒"打擊
小bb在七個半月後半夜常常哭鬧, 令我很煩擾,
知道餵奶及抱他都不是好方法, 但為著避免吵醒丈夫和鄰居,
只好用最快捷的方法-----揭起衫, bf他, 讓他再次入睡

上個月, 看了些關於bb sleeping problem的資訊
表示嬰兒半夜哭醒不是問題, 問題在於他不能令自己再入睡,
唉~~~ 呀仔, 呀仔, 大家努力啦!!!! 媽咪要教你學識自己瞓
另外, 晚上, 在食人奶前20分鐘, 給他喝6安糙米奶,
亦減少了他半夜哭醒的情況!!!

老老實實, 揍仔比返工辛苦許多許多, 但我從無後悔,
" 呀仔, 媽媽會努力學做好媽媽, 你亦要努力學做個乖兒子"
人生真是一場學不完的功課, 大家努力呀!!!!
感謝神

大宅

Re: 我的小乖bb一歲了

恭喜你~祝囝囝生日快樂.
健康成長.

餵母乳最辛苦的日子過去了.
現在好好享受,餵母乳帶來的方便和密不可分的親子關係吧!

大宅

pc9
其實我真係好多謝你啦!!!
仲有晴朗天, posemom, mommomtang(??),
webjen等人
在我的母乳路上, 當我遇到迷惘, 困惑, 苦惱時,
得著你們的支持

大宅

Hello calamus,

Congratulations! Glad to hear your story ah.
You're a wonderful mama!
Yes, time flies so quickly. I treasure my BF days as well.

Lulube was born weighing 3.2 kg

男爵府

**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

複式洋房

calamus,
恭喜你! 時間真係過得好快, 望著bb每天的發展,令我覺得生命好奇妙呢!
係呢, 糙米奶係咩黎? 我bb7個幾月大, 近排夜晚瞓得唔係幾好, 想睇下有咩方法可以令佢瞓好 d.
大人細路齊齊努力啦!

男爵府

calamus

Happy Birthday to your son! Congratulations on BF him for 1 year. Please keep on this good work, I understand that being a full time mama is a tough job, you are great!

My son also have problem on sleeping through the night. He wakes up at 3 or 4 am every night. He will climb out his crib, push our door and run into our room to find me. After finish milk, he may fall asleep on my chest. I feel very 矛盾on feeding him at night coz I’d love to have more time with him but it really make me lack of sleep. Sigh!

By the way, what is 糙米奶? You cook it yourself or buy it from ourside?

珍珠宮

calamus
恭喜恭喜!!
小b生日快樂!!
好開心,你多謝我,我都要多謝你呢!!
你真係一個特別o既媽媽,下次有機會好想見下你
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

Calamus ,

Thanks God to give a very lovely baby to you.. may God bless all the best to your family.

as you said 揍仔比返工辛苦許多許多, 但我從無後悔, .. I totally agreed with this. Besides the office works, everyday I am busy, but all the things are for my beloved Moses...

when he was small, i was busy on pumping milk and breastfeeding him every 1-2 hours..

when he was 1 year , i was busy on searching the playgroups for him, searching about the discipline, learning how to parent him..

when he was 1.1/2 year, i was busy on searching the right kindergarten for him , and prepare applying ..

when he is now 2 years, i start to have more planning about his education , spending more time to play with him, educate him at home.. learning how to become a good mom, and how to lead him into a right road..

But Calamus , as Christians, the most important for us , parents that is to how to lead him into our God's road, and our wishes should be " wish him love our God.".

男爵府

calamus
恭喜恭喜!!

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

calamus,

感謝你! 讓我們分享到深情勵志的心聲, 這又是一個你與寶寶共同成長的印記!

祝福你的小乖生日快樂! 笑口常開!

祝福你一家
在母乳育兒路上更豐盛!
在無涯的人生學海裡, 同心地勇往前進!

【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Lamblamb
期待你的一歲宣言

妤妤, 潮流媽咪, heiheima05
thanks

Mandysyl, LoveYiLok, Rabbi
早前, 我帶BB去睇個中醫院長, Consult我bb瞓覺的問題
佢認為好簡單, bb唔夠飽, 他便睡得不好, 半夜哭醒
鼓勵睡前給他喝奶粉............
我掙扎了許久, bb全人奶咁耐, 轉食奶粉我怕他敏感
但事實他已睡得不好足足4個月了
於是選了"有機糙米奶"給他喝 --- 營養豐富, 不會敏感
沒有農葯, hormones, 人造肥料, 絶對綠色
在百佳有得賣, 1L $27蚊

大宅

webjen
靖簥個樣大個左好多, 唔似BB咯
我仔仔今日去磅重, 17磅半

monmantong
係呀, 要好好打理神給的產業, 唔可以懶惰ga!!!!

Glad
你那精心炮製的資料庫, 是我初BF時的明燈,
看完又看, 不看不厭, thanks a lot!!!

珍珠宮

calamus
17磅半唔錯啦,靖蕎一歲時得16磅半咋 好耐無磅lu 依家隻手都係條籐咁,好似饑民,食左咁多野唔知去左邊呢
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

calamus,

繼續努力, 加油! 努力, 加油! 努力, 加油!

男爵府

webjen,

靖蕎而家咁"索"唔好咩, 你想佢變"欣宜"?

大宅

calmus,

大家努力呀, 芷晴都快1 years. 啦.

珍珠宮

yuenwa,
咁又係o既,變左"欣宜"的話,我真係無 $ 比佢去瑪花,不過佢個身咁瘦,塊面就肥到可以放一枱麻雀咁大,女仔之家塊面咁肥大真係敝

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊