嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 睡覺時才咳...

我bb 1.5yrold已經食中藥架啦!!! dr. 唔會開咁重比小朋友既!!!

大宅

tuenyima,
我都想知那中醫資料呀?
可否pm給我?
謝謝了.

男爵府

d藥咁苦, 我想問點樣餵bb/小朋友食中藥呀 ?-(
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

大宅

呢d中藥粉唔苦架!!!!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我個仔前幾日睇完,我個仔都食到(3歲)聞落去我就覺得會苦(因為我冇食過)不過應該未去到好似苦茶咁苦掛
我既方法就係:唔會開咁多水溝藥粉,同埋餵佢之前我會準備幾片山渣餅比佢再同佢講d藥會有d苦(比d心理準備佢) 你"咕:一聲吞左佢就唔苦ga喇,當佢食完一匙藥之後再獎半片山渣餅佢食,食完一匙讚佢叻,直至佢食完為止再獎一整片山渣餅比佢,同佢講話:你咁叻我獎一塊大糖糖比你(我個仔叫山渣餅做糖糖) 咁佢就好開心,下次都會乖乖咁食藥
執子之手,與子偕老~

別墅

如果係寒咳

你(燈)白花膠 白蓮子 豬(展)

幾好架 ^^

大宅

我女呢排都成日咳, 但無痰o咼, 都睇左幾次醫生. 可否pm 你中醫既資料比我? Many thanks.

複式洋房

hi各位

想問吓有冇人試過睇這位中医?

洋房

tuenyima:
please PM me too. thx.

首頁

尾頁

跳至