自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我想問在政府醫院照胃鏡係點照? 痛唔痛? 辛唔辛苦? 快唔快?
thanks

潘高壽  買左保險嗎 ? 入 c + 做啦 !  發表於 12-4-5 20:08

子爵府

開心吸收勳章 分享愛 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

過程15分鐘左右, 護士先噴些麻醉藥入你個口, 等一陣就叫你張大個口, 然後塞一舊嘢入你個口, 跟住醫生就伸條喉入你個口, 一路路塞入去, 唔會點痛, 但記住住唔好吞口水和要用個鼻呼吸, 千奇唔好俾個口呼吸, 如果唔係就會"續"親.

男爵府

回覆 luckymother 的帖子

你當時有無反胃? 辛唔辛苦?

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 有「營」勳章

視乎個人, 因為如果你是比較容易嘔的人, 或者喉嚨比較敏感, 就會好容易想嘔, 想嘔就會郁, 佢哋就會咁實你, 叫你唔好郁, 有嘢插入喉嚨, 正常都係想會嘔的啦, 所以都唔係什麼問題, 最重要可以檢查到冇事, 咁放心啦

子爵府

開心吸收勳章 分享愛 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 bobolam 的帖子

我當時就係唔識淨係用鼻抖氣, 同埋我喉嚨比較感敏, 所以會覺得辛苦, 個護士係咁拑住我, 感覺就辛苦, 但好在15分鐘好快過.

男爵府

bobolam 發表於 12-3-30 10:40
回覆 luckymother 的帖子

你當時有無反胃? 辛唔辛苦?
有反胃,想嘔,但嘔唔出,好辛苦,冇辦法, 要做檢查.

男爵府

我做完之後, 個胃痛左兩個禮拜

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:我做完之後, 個胃痛左兩個禮拜

原帖由 新年12 於 12-03-30 發表
我做完之後, 個胃痛左兩個禮拜
me 2

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我無事, 只係個醫生響個胃到取組織時唔舒服, 最緊要放鬆
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

我媽咪比較驚青果種人SO上2WK我選左法國同佢照連住一晚AROUND 16000出院,但完全吾痛無感覺好似訓著左咁,而且D 照片同VCD好清

大宅

回覆:我想問在政府醫院照胃鏡係點照? 痛唔痛? 辛唔辛苦? 快唔快?

我c9試過政府同私家做,佢話政府做會痛,c家做無感覺,如果樓主有買保險去私家做好d

男爵府

回覆:我想問在政府醫院照胃鏡係點照? 痛唔痛? 辛唔辛苦? 快唔快?

同事話公立做冇麻醉,佢都諗緊六月再照唔照片(每個聯網醫院做法唔同

禁止訪問

大宅

私家會打支針訓覺所以照時冇感覺,唔會辛苦,醒左要隔一段時間先可進食同初時食清淡些,唔係就會反胃。

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

我想問在政府醫院照胃鏡係點照? 痛唔痛? 辛唔辛苦? 快唔快?

辛苦痛苦到想死!
係有噴所謂麻醉藥,但完全冇效,條喉好粗(好似尾指咁粗),直隊入胃,搞下搞下咁
我一路又作一路比姑娘鬧

天賜晶瑩  mouth:  發表於 12-4-6 22:30

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 回覆:vicky的帖子

I have not try in govn't hospital. I tried in union hospital for five years ago . No pain.

大宅

我做過兩次係私家, 完全唔知道, 好舒服, 因為個人唔郁, 醫生做又容易D, 睇又睇得清楚D, 非常順利.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係 QE 照過一次,好辛苦,兩年後又再照,今次打死都去私家照,瞓醒一覺就照完
愛 我 就 別 傷 害 我

水晶宮

vicky 發表於 12-4-5 21:10
辛苦痛苦到想死!
係有噴所謂麻醉藥,但完全冇效,條喉好粗(好似尾指咁粗),直隊入胃,搞下搞下咁
我一路:p ...
好慘既經驗.....

男爵府

畀面勳章

想問下, 如做腸鏡需幾多錢? C6成日痾大便時有血, 排除痔瘡,
會唔會係大腸有問題?

首頁

尾頁

跳至