在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無HR媽媽答吓我? thanks!!

大宅

回覆:如果in完佢話要見多幾個人先決定請唔請你, 成數有幾大?

我都想知。

男爵府

如final in,曾高,但公司定想請平靚正:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:如果in完佢話要見多幾個人先決定請唔請你, 成數有幾大?

我試過,最後都請我!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

通常in 3 至 4 個左右

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 joebaby 的帖子

呢個係常見嘅情形喎, 好似你可以見幾份工再決定做哪一份咁~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

哩個情況好難講,我之前試過見工,系細公司,最後去到見老闆,個老闆都好直接咁同我講,佢地仲有幾個人要in,要睇下情況先可以話我知是否請我,當時我無特別期待,都有繼續in其他公司,點知第二日該公司已打電話黎話請我,不過另一間公司比佢快請咗我,最後我拒絕咗佢,所以話可以有得揀,當然揀最好,包括老闆或自己
所以樓主唔好太過於期望,亦都可再積極搵工,到時先再算
拉拉手,好朋友,家姐豬豬,細佬牛牛^_^

大宅

其實真係55波, 不過我的經驗多數請左其他人, 多過請我, 不過都有幾次係請我, 不過, 我選了其他工又退左.

大宅

其實真係55波, 不過我的經驗多數請左其他人, 多過請我, 不過都有幾次係請我, 不過, 我選了其他工又退左.

大宅

其實睇下你係邊行, 同埋巿道點, 好似我老公咁, 佢見完工, 個老細明明好like佢, 都要話再in下, 又話要同其他老細商量, 點知第二日就話請佢.
仲有, d大公司或大機構, 仲等得耐, 分分鐘話要等2-4星期, 唔係話唔like你, 浄係約老細有時間見你, 都要花唔少時間, 所以真係有很多因素.
不過你可以試下, 通常見工你都會問, 等幾耐會有消息, 佢通常都會答你的,咁你見時間差不多, 你致電詢問該職位請了人沒有, 並表示你既誠意, 係會加分架!

首頁

尾頁

跳至