跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我終於係三月中寄出,因為係寄去post box所以郵局話吾可以寄掛號,我上綱查,佢地依家處理緊一月既申請,真係有d怕寄失,想請問各位,你地寄出之後,加拿大會否有信或電郵通知你,申請處理中呢?

複式洋房

回覆:迪士尼 的帖子

無通知㗎!亦check 唔到,上網check會見到processing,不過我通常寄重要申請信會用掛號,擔保一定收到!

大宅

回覆 siu_yee 的帖子

我用 SPEED POST, 可以上綱查到佢到左末, 跟住 PRINT 埋個紀錄出黎.
:wave: :wave:

大宅

我係用卦號寄申請, 申請亦在處理中.

大宅

畀面勳章

本來我想用DHL 寄嫁, 後來去了郵局寄, 郵局話寄去POST BOX 都冇人簽收的,所以寄掛號都冇用喎! 咁我就普通寄! 死啦,我驚會寄失TIM!
" 4001cc " 你點知你份件係在處理中呢? 你係大約幾時寄架? 係咪可以係網上check 到自己既文件在處理中呢?

大宅

迪士尼 發表於 12-4-3 11:23
本來我想用DHL 寄嫁, 後來去了郵局寄, 郵局話寄去POST BOX 都冇人簽收的,所以寄掛號都冇用喎! 咁我就普通寄 ...

I also used HK Post and did not mail 掛號 but I chose the fastest delivery (Speedpost) which already has tracking to see when it has arrived.

You can try checking your application status at:
https://services3.cic.gc.ca/ecas/?app=ecas&lang=en

I normally put my Receipt number (which you got from your payment receipt) to login. However, if you cannot login, it may mean they have not started to process your application.

大宅

畀面勳章

OurNewLife
Thank you for your reply!
I will check it later, because I think it is too early for me to check , I will let you know my status

大宅

迪士尼 發表於 12-4-3 11:23
本來我想用DHL 寄嫁, 後來去了郵局寄, 郵局話寄去POST BOX 都冇人簽收的,所以寄掛號都冇用喎! 咁我就普通寄 ...
第一, 寄卦號後有個NUMBER畀我. 之後上網見到已有人簽收.
第二, 收到加拿大OFFICE既信同香港OFFICE既信叫交相片. 即係佢地處理中.

大宅

畀面勳章

回覆 回覆:4001cc的帖子

唔該哂呀!4001c ,咁請問係咁大約三個月就要補相片呢?

大宅

畀面勳章

OurNewLife 我又想問下,你寄信後,大約幾耐先在網上查到已在進行中呢? 我寄出大約一個半月多,都未查到有紀錄,我最怕是寄失了!

複式洋房

我case 係寄申請表後一個月收到信
回覆已經收到我申請同時有講到佢地處理緊邊個月的case,
等我知道未處理到我的case, 三個月後再收到信要良民証

大宅

畀面勳章

回覆 回覆:Tungwingtung的帖子

Tungwingtung 多谢你回答我呀!希望我個case快點進行啦

複式洋房

Good Luck !

大宅

迪士尼 發表於 12-4-27 10:45
OurNewLife 我又想問下,你寄信後,大約幾耐先在網上查到已在進行中呢? 我寄出大約一個半月多,都未查到有紀錄 ...

我係大約一個月多D login到。我果陣處理sponsor個part要一個月左右。不過唔知現在要幾耐,好似2012年開始申請嘅有D唔同(好似之前BK有個topic講過)。

大宅

畀面勳章

仲有一星期就2個月啦,今日查都未login 到呀

大宅

迪士尼 發表於 12-5-2 10:54
仲有一星期就2個月啦,今日查都未login 到呀

When exactly did you send the application ah? Just checked the processing times on their website, they are processing applications received on Feb1, 2012. So if they are not processing your file yet, then you cannot login.

http://www.cic.gc.ca/english/information/times/perm-fc.asp

Wa, Step 1 now takes 82 days. When I applied, it was only around 30-32 days.

大宅

畀面勳章

Yes, I have check that , may be now are many many people to apply, and I saw that they only update every Tueday 真係慢到
The Client Application Status site is updated weekly, usually on Tuesdays.

I also want to know :
1. I need to click "Hong Kong SAR" or "Hong Kong"
2. and the name is click my name or my husband name ?

大宅

I think I chose "Hong Kong". I used my (sponsor's) name. But I'm not sure if everyone is the same so I would just try with both you or your husband's name so you won't miss it.

大宅

畀面勳章

yes, I also try two name and two country , but also no record !

大宅

畀面勳章

哎,上星期查STATUS, STEP 1 係 82日,今日查竟然加至89日, 真係越來越多人申請"家庭團聚" , 越心急,就越等得耐!

首頁

尾頁

跳至