夫婦情感

跳至

首頁
23456...16

尾頁

子爵府

一心一意 發表於 12-4-4 01:30
係我生命之中一個好強既支持.
我老公無特別寵我, 平時唔會特別照顧我生活小細節, 斟荼递水係病果時先會, 唔 ...
“係我生命之中一個好強既支持.”
我老公都係,可以講如果唔係他,我就唔會今日有機會揾錢可以支付起兩頭家養三代既開支。人到中年,我仲話想轉行做中醫幫我地個女既健康,他都話好,還幫我搜索資料如何可以轉行。雖然我而家還未轉得行,但係唔好理我有無機會轉,有老公既支持就已經人生好好過了。係嘛!

“我老公無特別寵我,”
“佢唔會盲目咁附和我, 會坦白表達佢既想法.”
好事來嫁,我老公都唔會盲寵我,順我意都先要有正理先得。如有此清貨對裡揾晚裝買,有件好喜歡只可惜沒有如其他晚裝配著披肩一起賣,我說不如拿其他的披肩搭在這件來買吧。老公就話唔好,0甘係唔誠實既交易。我即刻好聽話放底翻件披肩淨買件晚裝。所以老公唔會把我寵壞0既。

“佢比好大自由我, 唔會管我駛錢買野交友”
我老公都係,我都唔會亂使錢,超過一餐出去食飯既價錢又唔係必須品,我都會同老公商量買唔買好。老公都係0甘做。交友嘛,我做曬前男朋友 X君 唔中意我做既,老公都接受同好放心我。

“教女有佢自己果套, 我教唔掂就要佢出馬, 佢一開聲, 個女會順曬佢. ”
LEE 個我有相同經歷。有時我唔醒個女唔應該0甘同我講0野既,老公會在旁立時指出還叫女女向我道歉。若我獨自帶女女去 “play group” 同公園玩,我會好唔自在,因為我唔識點教女女同其他小朋友玩,我老公就好會好識教。

“孝順,對兩邊父母都好,對其他長輩都好尊重.”
我老公都係。

“缺點丫...以上既優點做得唔好,都會成為缺點.” 嗯?值得深思。真係講得好有味。

別墅

我發脾氣個陣佢會唔出聲硬食我D臭脾氣>_<真係愛死佢

ndw  好嫁!單手拍唔響嘛!  發表於 12-4-6 02:50

公爵府

熱血金章 畀面勳章

老公揾錢,我洗錢.佢專一時.我細心.佢又體貼......

ndw  &quot;老公揾錢,我洗錢.&quot; &lt;= 你倆,好合拍喔!無出點有得入呢。  發表於 12-4-6 02:51

男爵府

顧家,錫我同仔仔

ndw  夠啦,仔仔會有好樣學,第日都會顧家既。  發表於 12-4-6 02:54

禁止訪問

子爵府

藍嵐 發表於 12-4-4 01:19
我未有老公仔不過都想讚下個傻佬,除左覺得佢向公司易比人蝦,佢對我好好,又錫我總之向我心目中無人能及哈 ...
佢自己覺唔覺得係向公司易比人蝦先?如果佢自己都唔覺,0甘就係佢心地善啦。我覺得心地善係優點來嫁。

大宅

引用:太多了,+不能盡錄~~~總之連身邊所有人都覺

原帖由 yikaho 於 12-04-02 發表
太多了, 不能盡錄~~~
總之連身邊所有人都覺得我哋係perfect match~~~ ...
我同老公都系''''

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:colada 的帖子

每個人都無十全十美,呢一世同你結成夫妻,我巳很滿足

ndw   我0念我都系0甘啦。  發表於 12-4-14 06:41

禁止訪問

回覆:一起數數老公的優點啦...think positive

禁止訪問

畀面勳章

回覆:一起數數老公的優點啦...think positive

子爵府

viva4ever 發表於 12-4-7 03:56
老公知我唔鍾偃群埋啲同事出去飲酒,成日都推哂啲局!

我依家老公知我一定等佢門唔瞓,今晚有同事 ...
願你的安全感日增,而你老公也少出夜街少飲酒,與你糖痴豆不因你沒有安全感而只想增取機會與你多相聚一刻。其實,普遍夫妻總有一人要出外工作為生,還有自理的時間要花,真實可以而人相聚談心的時間實在少,我覺得似乎不夠分給飲酒夜生活去。

複式洋房

回覆:LOVELYBEE28 的帖子

什麼汚點?

複式洋房

回覆:LOVELYBEE28 的帖子

我老公都有這些優點,所以先決定嫁比佢!

大宅

能力做到既都滿足我,見到我開心時佢就會係度儍笑;愛及尊重我家人;勤力返工放工即返屋企;傾開計係人前讚我和外母整野好食(外母就係,我就一般啦其實~嘻)

複式洋房

我老公的優點係超傻,識左三個月(唔係奉子成婚的)就娶左我,縱容我做大食懶,仲有..就係好有耐性..哈哈.轉眼就結左婚九年~哈哈

子爵府

我老公係以我為先,雖然佢搵得唔多又唔穩定,我都要正職之餘做part-time幫補,但佢搵幾多就俾幾多我,寧願我俾零用錢佢。

佢會幫手做家頭細務,仲要係我唔想做果啲。

如果佢有揸車就到公司樓下接我,如果我自己搭車就帶埋狗狗到車站出來接我。

從來對任何人都唔講粗口,更加唔會鬧我。

錫我屋企人,包括嗲哋媽咪、細佬同嫲嫲。每次大時大節要接嫲嫲返外家食飯,佢都會車嫲嫲出入,扶佢上車落車扣安全帶。

唔會俾我受男家既氣,有事乜都自己頂晒。

無野隱瞞我,佢所有email、iphone、fb既password我都知,唔介意我幫佢check email,話無秘密。

會講啲低能野氹下我。

大宅

del

大宅

引用:Quote:BBLING_K+發表於+12-4-3+15:40+優點

原帖由 ndw 於 12-04-04 發表
我同過我老公講:我好多謝老公能受我既臭脾氣。我發覺我D臭脾氣連我父母都接受唔到。 我想改掉我 ...
我老公都忍到我d臭脾氣:;pppp:事無大小都照顧我,成日話娶左老婆好似湊女咁

子爵府

回覆 Jandr 的帖子

“娶左老婆好似湊女咁”
系啊,我老公都湊左我十年,我地先有細路。神好似唔使我全職湊女咁,而加D女畀我老公全職湊曬。
老公唔嫌系好既。

而加,我父母都退休了,我見我爸爸而加都湊緊握媽媽。媽媽去邊都靠我爸爸。我媽媽出街連自己手袋,銀包都唔使要。
不過,太依賴老公對自己未必好。如果老公去先,我地既生活就會不能獨立自理,有好多難處要面對從零開始學習解決。
我老公就有目睹他的一對老朋友系0甘。個老婆婆自從老公似後真系好唔掂。所以我老公系一面湊我一面教我自立。教我開車,教我與人相處,教我處事世顧。

子爵府

snowysnowy616 發表於 12-4-9 09:52
能力做到既都滿足我,見到我開心時佢就會係度儍笑;愛及尊重我家人;勤力返工放工即返屋企;傾開計係人前讚 ...
我老公又系0甘,人前人後都系。仲教埋我地D女讃我,唔好食時都要多謝我出左既功夫。 跟住就話距口味覺得嘛嘛。

snowysnowy616    發表於 12-4-14 10:15

首頁
23456...16

尾頁

跳至