婆媳關係

跳至
Del  

首頁
34567...9

尾頁

大宅

回覆:龍鳳鈪

Del

男爵府

回覆 Stepmother 的帖子

無錯,我絕對贊成婚前同居.
有咩唔岩,係結婚前搞掂佢..
如果唔係,婚後只會變本加厲..

好似我自己咁,婚前懶..
婚後比老公縱到更懶...

所以你自己要諗清楚,唔好婚後先後悔!!!!!!
加油~

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

點解倒轉晒架。。。明明係他們送比你

大宅

藍嵐 發表於 12-4-2 20:36
其實你有冇真係認真諗過結婚係兩個人既事,點解係兩個人付出,唔係多定小係有冇心既問題,每個月由你去分配 ...

同意X2 (人的忍耐係會隨年月磨滅的,現在你可愛得要命,什麼也不去計較,但日子長久了.. 尤其預計有下一代的話,更加要想清楚) 佢什麼都指意你去承擔, 你一個人頂得住嗎? 我睇唔出佢係一個有承擔力的男人. 為什麼佢自己唔左慳加慳去代男家租金飾呀?仲有為什麼講到以後的生活開支都係你自己攪掂咁架????

子爵府

唔好嫁啦
都未結婚都咁多野不合你心意
你男友同第一個老婆離得婚都係有些原因
做乜重要攞黎煩

大宅

Stepmother 發表於 12-4-3 09:05
睇左幾頁回覆,好似比你地點醒左咁,愛真係唔可以當飯食,就係因為我睇得愛情太重,成日比佢影響倒自己,冇 ...

樓主, 你又想逃避?

上次你出POST呻男朋友打你/爛浦/個仔唔聽話, 另一版D媽咪們認真咁俾一大堆意見, 結果你又係講完好似呢句"消化下你地寶貴嘅分享同意見,多謝你地"(意見接受態度照舊)之後, 就無影無蹤, 依家又決定結婚?
你到底有無認真諗清楚自己嘅未來?

你同你男朋友已經拖咗一段時間, 你明知佢唔係理想丈夫, 甚至連及格都講唔上, 雖然依家女仔可以好獨立, 但你男朋友明顯係俾唔到幸福你, 你都心甘情願"中"埋去?
女人青春有限, 可以擇偶嘅時間比男人短, 你再浪費時間係一段所有人都唔睇好嘅關係, 最後, 會拖到走唔甩.

男人可以窮, 可以無錢, 但要有承擔......窮同無錢日後努力就會改善, 但如果無膊頭, 乜都旨意個老婆揹, 日後你會好痛苦

男家買唔買龍鳳鈪, 本來只係有冇錢嘅問題, 你男朋友如果有承擔, 會係佢阿媽同家姐提出咁荒謬嘅要求時, 已經攔截咗佢地.
一係由你男朋友買俾佢阿媽同家姐, 一係佢阿媽同家姐自己租/借, 斷斷唔會由新娘提供.
你男朋友居然會問你, 證明佢同佢屋企根本唔想對呢次婚禮負責任, 你嫁過去係一廂情願, 三思吧~

肥妹心  agree  發表於 12-4-7 18:06
joycehang41010    發表於 12-4-5 09:16
LittleMss  agree,唉..呢d人又要犯賤,又要人認同,又要呻..佢自己都唔好得去邊,天生一對  發表於 12-4-3 21:14

子爵府

畀面勳章

樓主,冇人會知將來係點,但必須有plan B同後路,你男友結左一次婚,佢未必好想結第2次,你地結婚為左咩,自己想想,如果你想生bb,呢個各條件都唔理想。
另外,我有朋友35歲先搵到另一半仲唔錯,世界好大,見識多d先,都係想你好!

大宅

真係好笑囉要女家出埋錢俾男家攞威,就算女家送幾多俾自己都唔關男家事,做乜要女家借,無咪無囉!要問女家借一定無可能,睇咗咁多jm d 意見,希望你醒下啦,唔係就一世後悔

子爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

睬佢哋都思覺失卜口

子爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:睬佢哋都思覺失卜口 +

原帖由 w1106hk 於 12-04-03 發表
睬佢哋都思覺失卜口
係睬佢哋都思覺失調:;pppp:

大宅

引用:+本帖最後由+A.C.C.+於+12-4-3+11:24+編輯+

男爵府

其實你自己都覺得好有問題,所以至成日開post問人點做,外人講乜都冇用,最緊要你肯面對現實,你而家仲有後路可以走(未結婚)就放生自己啦,...

複式洋房

我明白你唔可以話分就分, 始終有感情, 但拍拖時對你都唔係好, 結左婚就更加唔會, 其實2個人起一齊, 你要對方不斷改變係好難, 會令到相方都好辛苦, 因為你要佢不斷去達到你所想, 而佢又要不斷努力去滿足你, 你改變緊佢既係佢既一切, 唔係一d小習慣, 如果與其無將來, 不如快d痛一次喇, 佢個仔你又唔係太接受到, 佢d舊朋友你又唔like, 好難走出美滿既婚姻
你加油!

別墅

已經咁多人俾咗意見,問題喺邊都好明顯, 無需要再多講.
但係奉勸樓主一句, 既然咁多JM關心你俾意見, 無論你嘅決定係點都要承擔後果, 否則日後有咩事你再上嚟BK post, 我諗就唔會咁多善意既關心啦

正如我同D朋友講, 佢第一次搵我呻, 我聽完真心俾意見.
佢唔聽, 繼續, 第二次揾我呻, 好, 我俾多次機會佢.
仲係唔聽繼續一意孤行, 咁對唔住, 唔好再第三次揾我呻, 因為我只會好mean咁同佢講, "做朋友都算係咁啦, 你要去死唔通我唔俾你去死咩!"

肥妹心  agree  發表於 12-4-7 18:07
joycehang41010    發表於 12-4-5 09:18
birdy09   Agree no more   發表於 12-4-4 11:53
Kenji_bb  "做朋友都算係咁啦, 你要去死唔通我唔俾你去死咩!"  講得好!!  發表於 12-4-3 13:46

伯爵府

熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

你男友根本當你係水魚
樓主,醒下啦

複式洋房

呢個男人要不得,佢對你好你出錢都算,而家睇唔到有邊方便佢係愛你囉,唔好聽講句佢當你工具咋

複式洋房

呢個男人嫁唔過! 自私! 錫他家人錫到咁!妳第時都係冇定企架啦! 妳要預左好受氣! 諗清楚!
借已經樣衰!仲要叫妳去借! 咁佢唔去借!
仲有龍鳳鈪唔係佢地應份俾妳呢個新抱既心意ma? 咁都唔存定$去買!過份!
妳出嫁果日,妳戴住妳借返來的龍鳳鈪! 妳的感受會是什麼??

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

癡線

男爵府

咁既人物, 咁既環境

結左婚之後你既愛情會好快消失殆盡

相愛不能終老, 結婚生仔又係另1個人, 好多人都係咁

其實, 我只係想話: 你都係5好嫁

大宅

樓主,好自為之,人生是你的,請承擔你自己的決定哦!!!

首頁
34567...9

尾頁

跳至