嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地bb餵咩牌子奶粉架?

我bb而家7個月大啦~
頭6個月都係全人奶~
之後就開始轉奶粉~
食惠氐好熱氣~成日都無大便仲痾到per pet損哂~ :-(
而家剛剛轉食安嬰寶好似好d~~
不過d尿尿好"壓"~
好似都仲係熱氣咁~~我已經有煲開奶茶同米水架啦喎~~
你地有無好介紹丫? ?-(
你地個b又食開邊隻呢?

大宅

Re: 你地bb餵咩牌子奶粉架?

之前都係食開S26, 食得幾好, 一歲要轉食2號奶粉, 食後發覺有痰, 所以同佢轉咗食日本和光堂大仔.
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

伯爵府

好媽媽勳章

My baby also took breastmilk for the first 6 months. And changed to take "恩美力" from 7 months as I tried many brands and she refused to take. Finally, she accept 恩美力 and everything is fine to her for taking this brand.

Now, I change 明治 for her as I hope she can gain more weight since she is so small, not enough 17lbs now.
:-( :-(

大宅

出世到三個月飲母乳,而家飲明治細仔.[quote]

伯爵府

滿月前食金裝牛欄牌,之後食明治

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

囡囡之前一直食人奶,到2歲開始,就人奶+明治﹙大仔﹚
My Two Princess

男爵府

Joan媽咪 寫道:
滿月前食金裝牛欄牌,之後食明治

我細b也是

洋房

惠氏金裝S26

子爵府

嘩~~~
我仔仔食好多隻
s26,A+,能恩,
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

雅培恩加健

複式洋房

初初s26, 而家食森永!!

珍珠宮

明治

大宅

畀面勳章

Hi^^雅培恩加健
小魔怪係2004年11月28日出世la~~~9個月先識坐定定~12個月先識爬爬 ~14個月先識放手企~16個月先學扶o野行~17個月識行la

大宅

我力力都係勁燥底,轉食明治後再冇硬臭臭的問題,d臭臭好軟架~
力力豬豬......惡仔一名∼

大宅

明治
2000-12-2 --日鋒-- 2004-12-16--日晴-- 2004-12-16--日宇-- 2002-12-4 --日朗-- 家有四個小魔怪

男爵府

森永
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

複式洋房

嘩~~
你地好多人都餵明治喎~
咁~明治係咪得一隻架咋?
咁知唔知安嬰寶得唔得丫?
你地覺得邊隻奶粉營養好d丫? ?-(

大宅

請問你覺得邊隻最好? 能恩好似for敏感BB喎! Am I right? Thank you.

別墅

S26 from birth until 18 mths & now giving beanstalk to my bb

大宅

醒目開學勳章

My baby drank A+ 1 and started from new born. And change to A+2 from 9 months. However, "ng ng" is quite hard after changing to A+ 2. I want to change Japanese milk poweder when he is 1 year old. Anyone can help to tell the different between 明治, 森永 and 和光堂 and which one is the best. Thank you very much. :-P

首頁

尾頁

跳至