自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我妹有左bb岩岩book唒酒席5月中結婚,諗住拿拿林未現肚就擺酒好d,不過岩岩早幾日婆婆走左,突然唔知點好,有朋友話外孫不用守孝,辨完哂白事已經即可以過大禮及擺酒,但亦有朋友話唔得,一定要等最少一個月,請問邊樣先岩呢?

大宅

回覆:婆婆走左唔夠一個月可以擺酒結婚嗎?

下,即刻會唔會唔係幾好丫,有無諗過你媽媽呢?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我唔會....

禁止訪問

侯爵府

阿婆咁親,唔得架?

照簽紙,落左訂既錢轉兩三圍同屋企人食飯啦

子爵府

畀面勳章

咁忟改期惡攪wo

不過我覺得你照顧左你女家d親人感受先啦

起碼你媽咪心情

到時觸境傷情佢地喊哂口咁又無謂啦=.=

睇吓佢地意願點先囉

男爵府

即使外孫唔駛守孝,你媽咪做女點都係戴大孝在身,點出席你妹妹婚宴?而你媽媽果邊親戚都一樣唔出席得啦。

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

伯爵府

我媽咪又係咩都唔識,叫我問下人,不過媽咪果邊親戚大部份唔係香港所以唔黎飲,我地係最擔心係習俗問題,唔想做錯比男家話

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

奀豬mami~~ 發表於 12-4-9 01:10
我媽咪又係咩都唔識,叫我問下人,不過媽咪果邊親戚大部份唔係香港所以唔黎飲,我地係最擔心係習俗問題,唔 ...

我朋友上年就係咁, 一早BOOK晒2010年12月24日結婚,
女仔婆婆12月頭走左,
佢地就延到2011年12月24日先結。

大宅

唔得呀

琥珀宮

畀面勳章

百無禁忌啦,最多只係男家擺囉

伯爵府

婆婆走左唔夠一個月可以擺酒結婚嗎?

thank you

首頁

尾頁

跳至