懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇bb試過厭奶?會厭幾耐?有乜計?

我個baby尼幾日開始厭奶.....今晚半夜唸住比奶嘴食下,但佢又知冇料到,猛喊...咁我開奶比佢食....佢一飲就喊....唔比佢飲又喊、想食野咁樣....來來回回...最後吃了1安就訓....

咁算啦.. 我由佢訓啦...點知過2個鐘又醒搵野食.....跟住又係唔肯吃奶(喊得好淒厲咁)......結果我半夜起左3次身...

我唸真係所謂的厭奶期了....

有冇媽咪試過類似情況,會幾耐先正常返的? :-(

大宅

醒目開學勳章

Re: 有冇bb試過厭奶?會厭幾耐?有乜計?

我都想知點搞 :-(

我個b呢排都係咁..個幾月人仔, 4個鍾餵佢飲3-4安奶都要成個鍾, 佢好似唔知道肚餓咁, 一飲奶佢就好炆, 用條脷定番出黎, 都唔知佢想點?

想同佢轉奶粉. 但佢d屎屎又好靚....唉~~搞到我都好煩
( 佢飲緊 S26)

男爵府

肚仔凍唔凍呀? 會唔會係有風呀?

大宅

醒目開學勳章

肚仔唔凍架, 我今日已經用熱egg同佢look左肚仔, 但佢都係飲左2.5安奶, 仲飲左好耐tim. :-(

大宅

健康院D姑娘話係正常家,之前BB身體無mud儲備,所以會食多D野,但數個月後,身體已經有左D儲備,所以唔再好似之前食得咁乖,等身體用咁D儲備,係正常.

公爵府

我都覺得你 bb 似肚仔有風, 厭奶最多咪唔多飲奶, 但唔會喊得咁淒厲, 其實厭奶期, 我 bb 就大約維持 1-2 個月到, 佢自自然然會飲多 d.

你可以諗下:
-係咪有需要將奶咀孔拮大 d, 可以拮一個咀先試一試, 初初實會濁一濁親
-用油o係掌心搓熱, 敷下 bb 肚仔, 去風
-少食多餐
-唔好迫佢食, 會令到佢驚驚
[/url]

大宅

我個女之前都係咁啦
佢2個月都仲係3安飲成個鐘仲成日嘔奶
根住又食番多啲飲7安但又成日嘔奶
E生話佢好多風喎,又叫我比少啲佢飲[佢話飲太多]
到我比5安佢仲嘔
到佢3個月到就冇嘔過奶lu..
佢而家都係飲5-6安咋
只要健康同體重ok咪得
佢都係4個月到先飲奶快啲咋
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

首頁

尾頁

跳至