跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

兆禧近碼頭好大風,冬天好辛苦吹到頭甩,春天潮濕,首選會揀置樂,次選係碼頭,景峰絕對唔方便。
典解茅lala又要禾千名

別墅

回覆:girlbear 的帖子

我覺得兆山苑D間隔好過兆禧。

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:如果只可揀呢幾個屋苑上車, 你哋會點揀

如果租,我選置樂。如果買,我選景峰。

子爵府

我會揀碼頭, 空氣好, 交通都方便

hoiching930    發表於 12-4-21 23:26

大宅

1. 兆禧苑

LRT可以0係總站上,有位坐。
如果出開九龍西番工都有巴士到。
早上有出TST車,又有快車過海。
下面環境比置樂好,乾淨D又無咁雜。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 jimjimjim 的帖子

請問你住兆禧苑嗎? 可否再詳細少少介紹?

兆山苑都喺碼頭區, 這裡又如何?

複式洋房

兆山苑好!都係150萬!行5-10分鐘到蝴蝶邨街巿,商場,行多5-10分鐘去到海趣及啟豐,食野買野都好方便。

大宅

一定唔會置樂, 好多人,街市又嘈又污漕, 屋的實用率及間隔係重要, 但屋外的環境更重要, 連小朋友的遊樂場都好污漕咁.

我選碼頭, 景峰不方便.
KooKuKooKu :pint:

男爵府

碼頭

民房

我都選碼頭, 交通方便ar起碼早上實有位坐,空氣又好,不過就真係潮濕d同大風, 買野方便都方便海翠坊有萬o/百佳/稻香/大快活果d,買餸去蝴蝶邨多野買d平d.
你順便可以睇下悅湖山莊樓齡新過兆禧苑d

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

男爵府

悅湖山莊好住嗎?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:carpisam 的帖子

我住緊悅湖,我未嫁時已係悅湖住(娘家係一手買的),到自己嫁左都買返悅湖,除左近娘家外,的確係好住,環境好,交通都算方便,買野都方便,原本阿哥都買左悅湖,但因阿嫂住慣九龍所以賣左

子爵府

我都係住悅湖

大宅

回覆 girlbear 的帖子

如果要出去番工的你一定會覺得碼頭入D比兆山好,因為上車有位坐。

別墅

回覆:jimjimjim 的帖子

其實兆山苑返工都ok坐車有位座,我唸係睇邊頭返工,如果返尖沙咀有村巴,過海有962,九龍灣有259D,由總站龍門居到兆山第三站都多位,反而去到碼頭就冇位,不過如果荃灣同旺角總站係碼頭當然有位,但係兆山站上車我見都仲有好多位坐,所以都ok並非冇位坐。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

mamahippo 發表於 12-4-10 22:56
兆安仲方便

宜家兆安好貴啊~

大宅

如果只可揀呢幾個屋苑上車, 你哋會點揀

碼頭好方便(衣食住行),空氣好,但真係潮濕/大風/凍。我以前住兆禧,覺得好舊,睇樓時要小心,要睇有冇換銅喉,無換一截都出鏽水,同埋個熱水爐位+窗位好多都會漏水,要睇清楚牆身有冇水漬,騎樓位D喉都好殘。悅湖會相對新D同好D。兆山個人認為比較靜同自成一角,間隔幾好,不過走廊位是通leong,感覺有D似公屋

大宅

兆禧好似好啲!咁近碼頭交通方便!兆山搭巴士冇位坐!置樂冇咩車出九龍,就算有都要行下路。

首頁

尾頁

跳至