自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我唔知係咪隻最入隻智慧齒蛀得好利害,尋晚痛到瞓唔到好想去牙醫度脫......但我大緊肚.......其實可唔可以去脫架???
有冇人試過大肚3可以去脫牙架??
。。。。。。。。。。。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:d牙好痛好想脫,可惜我大肚,可唔可以去牙醫度脫架???

我諗可以脫,不過唔可以落麻醉遮

伯爵府

回覆:irene_mcmug 的帖子

唔用麻醉薬,點脫

saiwai    發表於 12-4-12 23:18

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

irene_mcmug 發表於 12-4-12 23:07
我諗可以脫,不過唔可以落麻醉遮
牙痛慘過大病
剝牙唔麻醉
11級痛噃

男爵府

d牙好痛好想脫,可惜我大肚,可唔可以去牙醫度脫架???

醫生會轉另一隻麻醉藥既,放心,可以脫的,不過最緊要係快d睇左牙醫先,可能有其他方法解決呢

大宅

回覆:d牙好痛好想脫,可惜我大肚,可唔可以去牙醫度脫架???

我大肚時都脫左2隻智慧牙,無問題

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

可以....但一定....係一定....要先同醫生講你有左先....我陀囡囡果陣都係大牙同智慧齒互頂...我仲要照X光...醫生用一塊防幅射的毯放在我肚上....有用麻醉藥...最後輸左既係大牙~

男爵府

回覆 irene_mcmug 的帖子

我驚驚呀~!!!
。。。。。。。。。。。

男爵府

回覆 Crystal123 的帖子

有冇用芝麻醉藥??脫完駛唔駛用止痛藥架???
。。。。。。。。。。。

男爵府

回覆 貝貝 的帖子

脫左駛唔駛用止痛藥?我依家蛀左個大洞,一食熱氣野痛到瞓唔到.好慘.如果可以我明天打去約牙醫啦....mouth:
。。。。。。。。。。。

大宅

要照X光,好似上面咁講用一塊防幅射布come住個肚嚟照,之後打麻醉針。脫完之後唔洗聯針所以唔洗食藥。

大宅

不過如你個肚未夠3個月最好忍一忍,好似唔得,你要問清楚e生

男爵府

回覆 Crystal123 的帖子

我依家14weeks.........
。。。。。。。。。。。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大肚會引致荷爾蒙改變,身體嘅軟組織會弱左,包括牙肉,所以牙醫果時有特別提醒我要擦乾淨d! 至於脫牙問題,牙醫話最好拖啦,不過真係頂吾順都係可以脫的,你同牙醫商量下

子爵府

畀面勳章

我陀細女剝左兩隻,事前都問左私家婦產科醫生,佢都話忍得就忍,忍唔到剝都問題不大,不過要自己留意bb胎動情況。一隻係由個啱啱生完既女醫生剝(當時好似6個月),第二隻係由男醫生剝,仲照埋x光(8個月),我都問清楚醫生o唔ok先剝,兩隻都有麻醉,so far而家呀女3個月好健康無事唔剝唔得呀痛到跳樓,完全瞓唔到。真係怕問問自己既婦產科醫生

男爵府

引用:我唔知係咪隻最入隻智慧齒蛀得好利害,尋晚

原帖由 ∼星子∼ 於 12-04-12 發表
我唔知係咪隻最入隻智慧齒蛀得好利害,尋晚痛到瞓唔到好想去牙醫度脫......但我大緊肚.......其實可 ...
B B搶媽咪d鈣,我大肚時都有牙痛,飲d奶同鈣,可以忍就忍到生佐先再治療;好痛嘅就問醫生啦!

別墅

不嬲都話大肚前要睇牙

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

我果陣都糸智慧齒超級痛。入埋醫院,睇佢地既牙科,都話唔肯同我整,叫我忍。。。。。話大肚糸咁。
最後生完生理佢。
不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

我聽過話孕婦唔好脫牙洗牙, 係擔心比較容易出血.
樓主你不如見下牙醫, 由牙醫評估你情況能否脫牙, 如果牙肉腫/發炎, 都要食消炎藥或開瀨口水等你消咗腫先至可以脫牙(如有錯請指正).

伯爵府

引用:要照X光,好似上面咁講用一塊防幅射布come

原帖由 Crystal123 於 12-04-12 發表
要照X光,好似上面咁講用一塊防幅射布come住個肚嚟照,之後打麻醉針。脫完之後唔洗聯針所以唔洗食藥。

...
智慧齒唔連針咪好大個傷口囉

首頁

尾頁

跳至