2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

今天15週4,下午躺在床上時感覺到肚皮向上彈了兩下,相信不是小腸抽筋吧
自從上週停止嘔吐後一直在擔心胎兒是否仍在生,現在真的放心了不少!

大家胃口好轉了沒有?我多吃了不少零食呢!

複式洋房

引用:今天15週4,下午躺在床上時感覺到肚皮向上彈

原帖由 菜湯 於 12-04-14 發表
今天15週4,下午躺在床上時感覺到肚皮向上彈了兩下,相信不是小腸抽筋吧
自從上週停止嘔吐後一直在擔 ...
嘩!好開心呀!我都好想快感覺到胎動。
我從有左到依家胃口都好好!被朋友話"沒見到大肚婆甘好胃口既"

子爵府

我今日15w, 前2週連續几日都感覺到胎動 (上一胎就15w當晚明顯感覺到), 但上個星期完開始全冇動靜... 其實自從有咗之後我都好操勞, 大b同全家一齊病, 又要照顧大b又要照顧自己冇覺好瞓...都唔知而家重有冇心跳... 星期三去醫院見醫生就揭鐘...

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

大宅

我而家 14w, 仲未有感覺呀 !

大宅

回覆:感覺到胎動了!

我都係15開始感覺到

複式洋房

引用:我今日15w, 前2週連續几日都感覺到胎動 (上

原帖由 yikaho 於 12-04-16 發表
我今日15w, 前2週連續几日都感覺到胎動 (上一胎就15w當晚明顯感覺到), 但上個星期完開始全冇動靜... 其實自 ...
哇,你要注意休息呀!
我每日中午都午睡。

洋房

我都好想快啲感受下

複式洋房

今日16w7d第一次感覺到胎動,立即叫老公摸,真的很開心很奇妙

複式洋房

我14W都未感覺到。其實胎動感覺得點?

大宅

回覆 AB1224 的帖子

好似肚入面有野彈起

複式洋房

我就嚟15W﹐好期待胎動嘅感覺。

珍珠宮

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

試過有兩次郁過, 但開頭隔咁耐先郁一郁, 隔左咁耐唔郁又真係令人有D擔心

子爵府

YUSIKI 發表於 12-4-18 00:25
哇,你要注意休息呀!
我每日中午都午睡。

我要返工, lunch time食得嚟都唔夠時間瞓.... 有時趴低恰下最多10分鐘...

照咗bb冇事, 不過真係郁得好少, 我上胎15w開始每日都係咁郁, 可能大b比較百厭...
我怕細b會唔會係蠢d唔係几郁...

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

複式洋房

引用:Quote:YUSIKI 發表於 12-4-18 00:25 哇,你

原帖由 yikaho 於 12-04-24 發表
我要返工, lunch time食得嚟都唔夠時間瞓.... 有時趴低恰下最多10分鐘...

照咗bb冇事, 不過真係郁得好少, ...
不用擔心,可能只是一動一靜。女仔應該靜d

子爵府

YUSIKI 發表於 12-4-24 11:47
不用擔心,可能只是一動一靜。女仔應該靜d

hahahha!
就係調轉先驚.... 第一胎係女, 日日喺我個肚度耍詠春, 好好笑, 到而家都係百厭妹一名~
而家呢胎應該係仔, 但就唔係几郁...

男爵府

我14W4D,前幾日已經feel 到彈彈下了

複式洋房

14wk了,早兩日覺得突然間個肚痛左一痛好似比人打左下咁,唔知係咪呢

禁止訪問

複式洋房

我尋晚剛17w feel到有,即刻叫老公摸,佢都feel到

複式洋房

我就來十六w啦,一D感覺都,真係有D驚

首頁

尾頁

跳至