自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

回覆 mio123 的帖子

你一提起絕代商驕,即時醒起依套片,好經典!黃子華好嘢

複式洋房

BB防敏心得分享勳章

引用:Quote:kellyzeng+發表於+12-4-16+23:05+剛

原帖由 yk0108 於 12-04-16 發表
lee 套好睇呀, 些歌幾好聽.

正話睇完第一集,片尾就係播佢,好好聽

伯爵府

kellyzeng 發表於 12-4-17 00:08
正話睇完第一集,片尾就係播佢,好好聽
好傷感的一套戲, 可能子華做得好, 睇完覺得溥儀的一生好可悲, 有些同情佢.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

yk0108 發表於 12-4-17 00:16
好傷感的一套戲, 可能子華做得好, 睇完覺得溥儀的一生好可悲, 有些同情佢.
估唔到你有睇非常公民

伯爵府

stkyo 發表於 12-4-17 00:23
估唔到你有睇非常公民
前兩三年禾迷過佢一輪, 屋企儲齊晒佢所有棟篤笑. 係未睇晒佢拍的戲 (不過都應該睇咗七八成).

好可惜佢前排套舞台劇 ?豬 錯過了.

大宅

yk0108 發表於 12-4-16 23:19
[quote]kellyzeng 發表於 12-4-16 23:05
剛才睇now海潤台播緊溥儀和他的五個女人,黃子華做溥儀

lee 套好睇呀, 些歌幾好聽.

[/quote]

咁慘情嘅?!不過見黃子華同個女仔嘅對手戲又好似好吸引

伯爵府

vickyma108 發表於 12-4-17 00:28

咁慘情嘅?!不過見黃子華同個女仔嘅對手戲又好似好吸引

題外話: 佢拍這套戲時, 剛巧就係佢感情出了問題, 也可能當時孤苦伶仃得佢一個香港人. 試過在片塲, 自己係度喊咗好耐, 禾睇這套戲時, 一直都在猜想佢當時究竟係怎麼樣的心情.
(希望佢些fans唔好怪禾提起這件事.)

另外, 禾覺得佢真係幾有趣, 幾年前唔朱冰個演唱會, 禾的朋友坐山頂位, 估唔到坐係佢隔離係子華.

子爵府

大廚勳章 畀面勳章

引用:最近去youtube睇咗好多黃子華嘅棟篤笑,想

原帖由 vickyma108 於 12-04-16 發表
最近去youtube睇咗好多黃子華嘅棟篤笑,想睇埋佢D戲同電視劇,請問有冇黃子華粉絲可以推介一下?
...
我推介啲較舊嘅電影,覺得有戲味啲。

人生得意衰盡歡>
沙甸魚殺人事件>呢三套揾到一定要睇!
三個相愛的少年>
人間色相
呆佬拜壽
奪舍*呢套必睇
精裝難兄難弟*呢套好好笑
二月三十**幾好笑嘅恐怖片
猛鬼通宵陪住你**上面嗰套同一系列

版權所有,任何傳媒論壇未經本人同意,不得擅自轉載!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

yk0108 發表於 12-4-17 00:28
前兩三年禾迷過佢一輪, 屋企儲齊晒佢所有棟篤笑. 係未睇晒佢拍的戲 (不過都應該睇咗七八成).

好可惜佢前排 ...
估唔到你係子華FANS
野豬我有睇呀當晚劇完我仲大叫咗一聲"子華我愛你"

子爵府

大廚勳章 畀面勳章

引用:Quote:stkyo+發表於+12-4-17+00:23+估唔到

原帖由 yk0108 於 12-04-17 發表

好可惜佢前排 ...
我迷咗佢十幾年喇!

象牙宮

蘇花sogood 發表於 12-4-17 00:42
我推介啲較舊嘅電影,覺得有戲味啲。

人生得意衰盡歡>
沙甸魚真係好經典,當年我係睇咗呢套戲之後對子華有深刻既印像

象牙宮

蘇花sogood 發表於 12-4-17 00:43
我迷咗佢十幾年喇!
我仲係初戀啫!

子爵府

大廚勳章 畀面勳章

引用:Quote:yk0108+發表於+12-4-17+00:28+前兩三

原帖由 stkyo 於 12-04-17 發表
估唔到你係子華FANS
...
原來你都鍾意佢!

象牙宮

蘇花sogood 發表於 12-4-17 00:45
原來你都鍾意佢!
少少啦!我一直覺得子華好有才華

睇完野豬個晚想等佢出黎再同佢示愛,不過我老公唔肯陪我

伯爵府

stkyo 發表於 12-4-17 00:43
估唔到你係子華FANS
...

咁你而家身在何方?

野豬很好看吧?!

伯爵府

vickyma108 發表於 12-4-17 00:28
片頭首歌都好好聽, 但係唔知點解配咗金粉世家套戲上去?!

子爵府

大廚勳章 畀面勳章

引用:Quote:蘇花sogood+發表於+12-4-17+00:43+我

原帖由 stkyo 於 12-04-17 發表
我仲係初戀啫!
初戀?!
估唔到你都有睇沙甸魚呀!好感動呀!
想當年佢無咩fan屎,
得我同個朋友成日去等佢,
而我哋又成日揾到啲連佢自己都無睇過嘅嘢。
所以佢好記得我同我個朋友~
後來佢話拍電視劇,我仲有啲失落添!

象牙宮

yk0108 發表於 12-4-17 00:48
咁你而家身在何方?
我而家身處歐洲囉!
我2月中返過香港黎嘛!我好LUCKY呀!今次撞正子華做舞台劇,因為佢做完敢愛敢做無耐咋!初初我都無得睇野豬,後尾加咗場我先睇到咋!雖然野豬套劇我有D睇唔明,不過我真係好開心今次睇到子華囉!

象牙宮

蘇花sogood 發表於 12-4-17 00:51
初戀?!
估唔到你都有睇沙甸魚呀!好感動呀!
想當年佢無咩fan屎,
你又收到風佢係邊樹出沒咁好野既!
而家子華好多FANS架!拍完非常公民,內地仲多呀!

首頁
12345...6

尾頁

跳至