懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

LAMLAMLEI 發表於 12-4-17 22:10
工作太忙都有影響BB嘅可能啊⋯請唔到都要請啊~

打算睇埋呢個星期~..

如果再係咁就要請假..

因為呢個星期有人放大假/__\''

別墅

candy0910190 發表於 12-4-18 09:37
D同事話好多人都試過咁,有可能因為休息唔夠,最緊要休息多D,

而家一放工...返到屋企...

就係張床到...唔敢周圍行....

希望快D冇事><...

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆 miki__miki 的帖子

你最好卧床休息喇,小心点。

複式洋房

我之前都係咁, 流咗約兩個星期, 去過醫院兩次, 但當時因周數太細, 醫生話仲未照到心跳, 但流啡好多大肚婆都有, 如果無肚痛就應該無事; 但我就無咁好彩, 終於都係流產咗, 可能都已有心理準備, 又因為無咗時都唔知道個B究竟有無心跳, 所以都無太傷心, 而我妹個男朋友(醫生)都話可能係好事, 如果格梗生佢出來可能未必係好事.

我唔係想比你擔心, 只係講出有可能發生既嘢. 順其自然, 因擔心唔來.

複式洋房

引用:Quote:LAMLAMLEI+發表於+12-4-17+22:10+工

原帖由 miki__miki 於 12-04-18 發表
打算睇埋呢個星期~..

如果再係咁就要請假..
BB永遠比工作重要。公司冇話冇左邊個唔得。唔好俾自己後悔

大宅

我7,8WKS都試過,都有紅色,仲嚇到喊左幾次.最後佢約10日就乾淨番,最緊要冇肚痛,心情放松點,好快就捱過.祝你早日FEEL到佢係度郁^^

別墅

我怀孕的时候都试过甘样啊~~~刚怀孕第二个月试过,医生话我作小产,之后,每日都系屋企.好小出街,医生话要多休息后来,到左5个月又有小小血...8个月时候都试过有小小啊~次次都吓到我三魂晤见左7魄...如果系第一次怀孕最好就系去睇下医生拉~小心谨慎D好!

別墅

多謝咁多位關心..
係4/18...收工時見到紅色.....同平時個d冇分別...
去左睇醫生...個醫生講:流緊出黎啦...你咩都做唔到...
成個人呆左.....比左封信我...同我講..如果你痛肚就拎住封信去急症啦...

個時我個人冇哂心機...同老公都唔知點算...
到夜少少..老公決定call白車...車我去醫院..
佢d朋友話我而家咁既情況..唔好郁咁多...
白車未到...個肚開始痛...去洗手間見到好多血...
仲見到有血塊....

去左博愛醫院...話照唔到....話可能已經小產左..

不過佢話最好去屯門留院觀察一晚...

去到屯門又照....今次照到....話佢偏細....
醫生話休息一晚...聽日再照...

到第2朝.....醫生同我講.....照唔到.....可能太細 / 已經小產...
抽左血...就叫我出院...一個星期覆診...

2日....照左四次.....
好痛苦...個心情大起大落....

出左院..keep住有血...
都做好心理準備....

4/25...比媽咪捉左去睇醫生...
個醫生話我已經小產...懷疑我有卵巢多囊症...

都琴日4/27覆診...
佢同我講...驗左小便...冇bb呀....
大佬呀...等咁多日...就係驗小便.....
仲要照咁多次都見到唔到我可能有卵巢多囊症..

公爵府

有「營」勳章 叻叻勳章

I am so sorry to hear that

珍珠宮

咁嘅情況照過B超,如果BB發育正常,唔系子宮嘅流血系没乜問題嘅。可能系陰道流血。

大宅

..... sorry to hear that......
你唔好太難過呀.... 快d休養好身體..

我5w時都0係危險邊緣行過...
其實當日你流啡睇醫生時就要臥床啦,
返乜鬼工丫, 打工咋嘛,理得佢啦!
你醫生又無同你打安胎針...
唉.... 自己真係要小心d 呀!!
真係唔好諗太多啦! 好好休息下啦!!

別墅

多謝關心~^^
我已經睇緊中醫...養好返個身體..
等待下次既機會..

因為個次睇醫生...佢話冇事...問過身邊d人..都話佢地都試過..
所以先照返工><..

禁止訪問

大宅

好好休息

男爵府

你好堅強呀!

子爵府

我係一個幾月就見紅,睇醫生,吃保胎丸,休息多D!

複式洋房

養好身體最重要

大宅

我在7w時都試過,突然流血,即刻睇急症,休息一個星期以為自己冇事,點知突然有種不安的感覺,咪去廁所看看,當時差點在廁所內暈倒,因為流血流到唔識停,結果我call白車,醫生不斷就問我有冇血塊流出,我邊有咁鎮定去睇,去到急症室仲要等成個半鐘先有得照,當時心情難以形容
到左夜晚又再照,baby仍在當然開心,點知個醫生同我講,你週數太少9w,nothing to do,可能會冇,幾想一腳跌低佢
現在已經有21w了,同感受到bb在肚皮內移動,好感恩!

首頁

尾頁

跳至