嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我有興趣,請問喺咩產品?

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆:小朋友成日病, 你會幫佢增強底抗力定用咩方法 ??

I want to know!。thx

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

小朋友成日病, 你會幫佢增強底抗力定用咩方法 ??

唔好意思,其實要分享好野,點解唔公開個名,唔得既咩?咁樓上講 369 油 & 司各脫 & honey 算唔算賣廣告? 只係好奇問吓啫。。。

珊珊來遲  因為佢sales果樣嘢係傳消先買到, 即係一定要搵佢. 明未??  發表於 12-4-27 17:44
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

大宅

回覆 AK+BB 的帖子

各位PM'S mami, pls check yr pm !!

其實你地咁講真係有些唔開心, 可能之前我B成日病, 心情太無奈 , 也沒有什麼可以幫到佢,

才抱住幫助有些父母同我之前有同樣問題要面對 , 因呢隻產品業務範圍涵蓋美國 , 澳洲 , 加拿大,

香港和台灣 , 要經香港代理商才可買到, 一分錢一分貨, 不是你落樓下就可攪掂, d人又唔洗讀咁多醫學了解

咩係好野才介紹比人啦 !! 我聽到別人個B 成日病, 父母就...........唉!! 總之咩都好, 又不是迫人食,

你估唔洗錢咩 !! 香港太多只質疑別人, 少造就及發正能量的人了 !! mouth:

大宅

pm埋我呀, 唔該晒...
我有一對寶貝仔女

大宅

回覆 lokyinma 的帖子

hihi & PM's mami , pls check pm ,thanks !!

希望幫到你地啦 !!

大宅

回覆 skc918 的帖子

please pm to me, thank you!

別墅

回覆:cotychan 的帖子

我都係噤,現兩個大女十幾歲,加埋都無病過十次,我和先生都係嚴重鼻敏感及氣管敏感tim,現細仔差不多8個月,都暫時未病過,打針後都無燒過!我覺得越保護,越易病,重有,唔好一有小小鼻水就看醫生,除非發燒!

禁止訪問

男爵府

珊珊來遲 發表於 12-4-27 16:42

我個囝都2yr啦, 你話我係唔係人哋媽咪?? bb有病緊係會擔心啦, 但個個小朋友都會病嫁啦 ...
Agree
有D cheap journal只要俾錢就出到科研報告
可以好兒戲
如果有保健產品係要日日食先唔易病,一唔食就易病
我唔會俾我個女食
要依賴保健產品先有既抵抗力唔係小朋友本身既抵抗力
而且任何物質都不宜過量
我唔放心拎個女做白老鼠,日日去食同一種可能成份不明既supplement
由乜乜物物萃取物製成既保健產品
一般都係已提取再concentrate
要食好多柑橘紅酒葡萄籽先等於一粒丸既份量
濃度咁高,一旦其中一種有咩未知既不良影響,日日食遲早出事

平日飲食均衡,有魚有蛋有肉多菜多水果
多D帶小朋友去公園玩
讓小朋友多做運動及適度接觸日常環境應有既病毒細菌
食野前要洗手,但唔洗下下出街摸到野都用消毒濕紙巾消毒雙手
我從來冇俾個女食supplement
touchwood佢到宜家兩歲都仲健健康康好少病

我明白樓主應該係一片好心想介紹好野
但推介嬰幼兒食supplement本身就係唔負責任既行為
成人每日應進食400g蔬果

男爵府

回覆:louisamama 的帖子

Where to buy?can pm me?tks!

大宅

回覆:小朋友成日病, 你會幫佢增強底抗力定用咩方法 ??

唔该pm我,谢谢!

水晶宮

BK Milk勳章

引用:回覆+skc918+的帖子 我個囝都2yr啦,+你話

原帖由 珊珊來遲 於 12-04-27 發表

我個囝都2yr啦, 你話我係唔係人哋媽咪?? bb有病緊係會擔心啦, 但個個小朋友都會病嫁啦 ...
十分同意

子爵府

回覆:skc918 的帖子

Pls PM me,thanks!

珍珠宮

回覆 kwhyfung 的帖子

贊同, 好似早排某直銷食品既講座上, 啲 sales 話用佢地既營養奶粉比佢既 bb 當正餐食.
有記者質疑, 向該公司求證,
該公司都話只係個 sales 自己既做法. (即係表明唔關佢公司事啦~)
唔係想話啲 direct sales 唔好, 只係想大家唔好盲從,
因為聽咗咁多美言而買咗一大堆野返屋企啫,
even 響街聽啲 sales 講野講得咁動聽,
有時都忍唔住手買咗啲無謂野返屋企啦 ~~

珍珠宮

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=16261875

複式洋房

回覆 珊珊來遲 的帖子

人家都是一片好心的, 依家這個社會, 大部份小朋友都不會不夠營養的, 我自己都有三個小朋友, 自問都不是過份保護她們, 家中仲有一隻貓, 但她們真的是經常都要看醫生, 真是很令人心煩的, 所以當有辨法令小朋友身體好些真係好想同一分享的, 如果不認同都不需說些說話令人不開心的!! 大家都是媽咪, 應體諒人家的心意, 不認同便不需發表, 你不需要但對其他媽咪可能真的有幫助的!!

禁止訪問

大宅

回覆:CelinaYeung 的帖子

謝謝你!其他人的說話我不記在心裡了,因起碼有這位媽咪諒解,就是因為我B 食好了我才去聽講座,多數唔係護士就是博士講的,我真不信他們讀咁多醫學來騙人幾百元食,唔通去惠x 萬x 買個d 產品及廣告叫食就叫負責任?香港太多只對人不滿批評別人的人了,只有一個人有同樣問題會明白這心態,多謝你。

CelinaYeung  不用客氣, 我都明白大家都是為小朋友好的, 只是各人的觀點與角度不同唧!!  發表於 12-4-30 14:08

大宅

Pm me pls

首頁

尾頁

跳至