自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

琴晚沖涼時,袋左隻戒指落條鬆身褲到就咁放入洗衣籃到,今朝姐姐就拎左去洗,我起身太遲,剛剛洗完,揾哂成間屋都無,個洗衣籃係個洗衣機隔離,反轉埋洗衣機都無,姐姐應該唔會拎,因為我平時都放係洗手盤,都未試過唔見,我諗會唔會係洗衣機入面過濾網開左都無

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁奇實你想問乜
重要急問mouth:

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆:急問:戒指放左落洗衣機洗

Sorry,我係想問下有無人試過,最後點解決

侯爵府

幫你UPmouth:

子爵府

你姐姐洗衫前,有無check袋習慣?應該唔會跟水管去水!

子爵府

有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

check check 洗衣機垃圾格~

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:你姐姐洗衫前,有無check袋習慣?應該唔會

原帖由 reverof 於 12-04-20 發表
你姐姐洗衫前,有無check袋習慣?應該唔會跟水管去水!
平時都會,有散紙都會拎出黎,今次大意左

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

咁大隻戒指,唔會沖咗落水管,有可能係跌咗落甚他衫既袋中,或者勾住咗.你試下"樣"下其他啲衫,

又有可能你姐姐晾衫既時候,隻戒指勾住啲衫,比佢"樣"到跌咗落地下,碌咗唔知去邊.

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:check+check+洗衣機垃圾格~

原帖由 bobo11 於 12-04-20 發表
check check 洗衣機垃圾格~
睇左個濾網得一件細細件玩具仔既野流出黎

水晶宮

回覆:ccA_A 的帖子

如果大眼雞,試下睇下開門嗰個膠邊

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:咁大隻戒指,唔會沖咗落水管,有可能係跌咗落

原帖由 cotychan 於 12-04-20 發表
咁大隻戒指,唔會沖咗落水管,有可能係跌咗落甚他衫既袋中,或者勾住咗.你試下"樣"下其他啲衫,

又有可能你姐 ...
同一機衫都fing哂,地下都check左都無其實有諗過會唔會姐姐拎,但佢平時手腳都好乾淨

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:如果大眼雞,試下睇下開門嗰個膠邊 +

原帖由 我阿廉廉 於 12-04-20 發表
如果大眼雞,試下睇下開門嗰個膠邊
係大眼雞黎,側邊膠邊都無

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

機底呢??碌咗去既嘢,除非你屋企無家私既啫....否則你又點可能成個地下都搵勻呀??

跌咗既地方,唔一定係喺洗衣機附近架!你屋企有無小朋友?會唔會比小朋友執咗?

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:機底呢??碌咗去既嘢,除非你屋企無家私既啫.

原帖由 cotychan 於 12-04-20 發表
機底呢??碌咗去既嘢,除非你屋企無家私既啫....否則你又點可能成個地下都搵勻呀??

跌咗既地方,唔一定係喺洗 ...
我老公反轉左洗衣機底,雪櫃底,梳化底,所有底下都check左,

公爵府

回覆:急問:戒指放左落洗衣機洗

有個隔雜物的格找了未?

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

水晶宮

熱血金章

其實點解你咁肯定隻介指係褲度,

會唔會根本唔係褲度, 係手袋度呢??

大宅

急問:戒指放左落洗衣機洗

假如你肯定戒指放在褲袋内,你部洗衣機完全冇損傷,正常完成洗衣運作後,你的戒子一係仍在褲內,二係在機門膠槽中.因我剛洗完衣服,一開機門就發現小兒玩具車仔及一張十元紙幣!你再找清楚,祝好運!

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:有個隔雜物的格找了未? +

原帖由 alik 於 12-04-20 發表
有個隔雜物的格找了未?
佢說明書只係得濾網個位置,明天我會打去惠而蒲問問

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:其實點解你咁肯定隻介指係褲度,會唔會根本

原帖由 9594 於 12-04-20 發表
其實點解你咁肯定隻介指係褲度,
我好肯定,因為我平時只會沖涼除底

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:假如你肯定戒指放在褲袋内,你部洗衣機完全

原帖由 candychan28 於 12-04-20 發表
假如你肯定戒指放在褲袋内,你部洗衣機完全冇損傷,正常完成洗衣運作後,你的戒子一係仍在褲內,二係在機門 ...
我100%肯定,姐姐都有講話平時會攝係膠邊到,我剛剛反起埋條膠睇,都無,多謝各位bk mami 意見

首頁

尾頁

跳至