產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

個半月既BB可唔可以開D米水來開奶架

因佢食得太勁啦!有時食成5安半都唔夠飽呀!唔夠飽就扭計,之後又吸好多風呀!想問下各媽咪我可唔可以煲D稀D既米水比佢開奶架?

大宅

Re: 個半月既BB可唔可以開D米水來開奶架

應該冇咁快可以用米水住架
起碼都2-3個月啦
佢唔夠飽咪開多啲奶比佢飲同
餵密啲囉
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

大宅

我仔仔個幾月已經用米水開奶啦…

男爵府

It seems too early wor...

別墅

不可以太早...因為會好涼....

公爵府

bb 太早唔好比米水, 其實個幾月, 咁細個唔駛同佢減份量, 佢而家正在急速發育, 一係你再加多 dd 水黎開奶 (有時姑娘唔建議, 但好多有經驗媽咪係咁做, 我都係)

或者你少食多餐, 咁就冇咁撐大個胃仔喇
[/url]

民房

蝦蝦呀!咁係咪即係我開5安水就用4安奶粉咁呀~
因我都覺佢太誇啦!我唔想佢個胃仔太大呀!變大肥豬就大件事啦~咁等我試下啦!THANKS

大宅

其實米水係點開ga,thanks
My son Day Day is 4 years old

子爵府

最快3個月

大宅

My baby is 1.5 months old and drinks 3.5 oz of milk formula every 3 hours. Is that normal? Baby's doc said it's too much but I don't really believe him....

大宅

我BB半個月大就飲米水,ok喎,因佢係輕磅B,大得好快,有咩唔好呢? ?-(

大宅

msannieng 寫道:
其實米水係點開ga,thanks

我都想知呀

大宅

francojoan1219 寫道:
我仔仔個幾月已經用米水開奶啦…

me2 wo~

珍珠宮

我個囡囡出世無耐就用米水開奶了, 幾好呀, 飽肚同涼啲, 唔使咁熱氣.

首頁

尾頁

跳至