自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

【本報訊】警方連日在新界區進行反非法賽車活動,昨晨在屯門小欖發現兩人疑放工後各自駕車返家時「鍊番轉」,沿途以 130公里高速在屯門公路狂飆,警方派出三車齊追,在屯門新墟將兩車截停,兩人涉非法賽車及無第三者保險被捕。警方前日亦拘捕七名涉嫌飛車男女,包括菲律賓人質慘劇中生還者陳國柱。
昨日被捕男子姓黃( 23歲)及姓徐( 24歲),分別居住天水圍天耀邨及屯門建生邨,兩人在葵涌貨櫃碼頭當吊機操作員。昨晨 7時許,兩人放工後取車回家,各自駕私家車狂飆,沿途切線穿插驚險萬分,駛至屯門小欖時,警方雷射槍偵測到時速達 130公里,遠超限速 80公里。
警方新界北交通特遣隊隨即派出一部警車及兩部隱形戰車追截,兩私家車見警車出現沒停車,還高速狂飆企圖擺脫警車,追逐約八公里後,在屯門新德街將兩車截停,黃徐兩人涉非法賽車及無第三者保險被捕,暫准以一萬元保釋候查,下月底返署報到。警方又將兩部車拖走,檢驗有否改裝。

放大圖片

陳國柱駕駛的黑色蓮花跑車(中)被扣查。

放大圖片

和陳國柱高速追逐的黃色蓮花跑車同遭扣查。

警拘菲慘劇人質陳國柱

另外,警方前日行動中,在荃錦公路先後截停六部名貴私家車及一部電單車,拘捕六男一女,包括菲律賓人質慘劇中雙手中槍的陳國柱( 45歲),他駕一輛黑色蓮花跑車,與另一部由姓溫男子駕駛的同款跑車因高速追逐被截停,兩人被捕。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:【本報訊】警方連日在新界區進行反非法賽車

原帖由 cy101 於 12-04-24 發表
【本報訊】警方連日在新界區進行反非法賽車活動,昨晨在屯門小欖發現兩人疑放工後各自駕車返家時「鍊番轉」 ...

珍珠宮

有無攪錯呀!

呃完保險就好返啦!

快些叫呀小玲保釋你啦!

joannewu_0302    發表於 12-4-25 04:34
Sumyeema1    發表於 12-4-25 00:19
joan0807    發表於 12-4-24 20:50
cc_lws    發表於 12-4-24 17:55

禁止訪問

回覆:陳生隻手應該復原得唔錯 可以去鍊番轉

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

伯爵府

2024年龍年勳章

我~好~幸~福~呀~

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

cy101 發表於 12-4-24 17:33
包括菲律賓人質慘劇中雙手中槍的陳國柱( 45歲),他駕一輛黑色蓮花跑車..............

WOO~~~~ 鍊到車,仲有架辣車呀........

公爵府

陳生隻手應該復原得唔錯 可以去鍊番轉

唔去工作,反而用七十萬買架車來練!

水晶宮

原來筆錢係用黎買名貴跑車, 唔怪得果時死都話賠得唔夠啦

hoiching930    發表於 12-4-24 18:07
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

伯爵府

回覆 回覆:cherrymama1的帖子

小玲都比人拉埋

大b駿逸細b駿晞

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

假設架戰車唔係佢名下, 隻手真係復原得好好!!!

琥珀宮

藍藍 發表於 12-4-24 18:03
小玲都比人拉埋
都唔知仲係唔係現在式???男人喎!!!!

水晶宮

畀面勳章

wowwww!!! 蓮花, 我都想揸呀!!
但話被捕男子姓黃同姓徐, 冇佢份喎!

子爵府

2018復活節勳章

不知所謂既男人
Monkey媽媽

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

珍珠宮

畀面勳章

琥珀宮

bowling2004 發表於 12-4-24 18:07
wowwww!!! 蓮花, 我都想揸呀!!
但話被捕男子姓黃同姓徐, 冇佢份喎!

警拘菲慘劇人質陳國柱

另外,警方前日行動中,在荃錦公路先後截停六部名貴私家車及一部電單車,拘捕六男一女,包括菲律賓人質慘劇中雙手中槍的陳國柱( 45歲),他駕一輛黑色蓮花跑車,與另一部由姓溫男子駕駛的同款跑車因高速追逐被截停,兩人被捕。

珍珠宮

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

差d唔記得佢係邊位mouth:

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

飛車? 咁唔怕死, 當日就好應該撲出黎制止個菲佬啦!!!

首頁

尾頁

跳至