在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

被裁.. 通知唔夠4日,已經in咗一份,聽日2nd in
但呢份新工只係放勞工假,想知道係咪爭復活節/佛誕/年初3呢幾日?

呢份工workload唔大,但做嘅嘢等同打雜,係大機構嘅小部門,唯一好處係壓力唔大,人工應該唔會點壓我...

fingers cross...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:勞工假同銀行假爭幾多日呀?

應該係差五日,復活節,佛誕,同聖誕一日,我做左呢份工十年,睇住人地放假自己返工個心好難過的,如經濟許可搵到份紅假先好做

複式洋房

多謝你嘅意見
其實c6都唔多高興,但係.. 另一份有機嘅,係5-day勁大壓力,要出trip
咁~好似hea住放勞工假開心dd

我行頭其實好窄,要唔返shift已經唔易,e+唔高唔低,揾工更難

大宅

我以前份工返6日, 放勞工假, 講真, 當時還未生bb既我可接受返6日, 但就唔係好接受到復活節/聖誕節要返工, 你知啦, 當大部份人都放假既時候, 而你就返工既感覺幾難受, 尤其是復活節/聖誕節都是一連數天既長假期, 朋友約去玩, 但我就推辭話要返工, 唉....真係唔好受架

而家生左bb就更加唔洗諗~

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

勞工假感覺最慘係一大早返到公司樓下居然要記低身份證號碼先入到大廈,周圍冷冷清清,打電話去叫早餐,阿姐話,乜要返工咩...

wcpcelia    發表於 12-4-26 13:37

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以揾到放眾假期的工作,當然會理想一點

水晶宮

勞工假

大宅

勞工假放正日都好吖!我份工係後埔放仲慘。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:勞工假同銀行假爭幾多日呀?

我以前都試過放勞工假,雖然只係返多五日,但見到人地個個放假,我要返工,都幾唔開心架

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆 回覆:sukisa的帖子

我舊公司也是,5.5days +勞工假,雖然計出黎只係爭幾日,但感覺好唔同。現在放紅日+5日工,返工時間話咁快就過了!

虎媽媽  咁就大鍋,我係倒轉..  發表於 12-4-28 20:44
Childhood is journey, not a race.

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:是是但但 的帖子

係呀係呀,我而家都係,日子真係過得快好多,開心好多

首頁

尾頁

跳至