母乳餵哺

跳至

首頁
45678...9

尾頁

別墅

回覆:外遊pump 奶加帶奶回港方法

好叻呀!我幾日後做一日姊妹都令我煩到頭都大埋,見你咁叻真佩服呀!。。想問你飲邊隻奶會keep到奶量呀?可以話我知嗎?

別墅

大宅

大宅

BK Milk勳章

回覆:AggieBB 的帖子

Ithermo 几錢個? 容量多少?

複式洋房

我打咗電話去代理問,現時要買要去灣仔代理office買,我今日打電話去訂,後日去攞。希望去法國六天能順利帶到冰奶返來

_________________ 我們愛, 因為上帝先愛我們 :-D

男爵府

一個服字!

子爵府

回覆:lusanna 的帖子

D2 size $239

大宅

回覆:pollyyoung 的帖子

法國機程很長,你不可單靠iThemo. 外層用額外冰種加冰皮月餅袋加以保護。機程中要再pump奶,問空姐取乾冰保冷,這些奶回家馬上餵B。

大宅

非常佩服

男爵府

畀面勳章

大宅

陪月勳章

引用:法國機程很長,你不可單靠iThemo.+外層用額

原帖由 AggieBB 於 13-01-29 發表
法國機程很長,你不可單靠iThemo. 外層用額外冰種加冰皮月餅袋加以保護。機程中要再pump奶,問空姐取乾冰保 ...
寄倉的奶係冰奶定雪奶好D ?

禁止訪問

引用:我剛台灣回來,帶了一箱冰奶回來,準備功夫

大宅

回覆:Athena88 的帖子

冰奶!

大宅

畀面勳章

請問新加坡住邊間酒店好d?

複式洋房

回覆:Carmenpucci 的帖子

No matter which hotel, make sure the hotel out ur icepack/milk into freezer, not fridge. I had a bad experience that they put it wrongly even i explain very clearly with them.

複式洋房

回覆:pepper_mama 的帖子

I have the experience to hand carry 雪奶 through custom in china airport. You can tell the staff that it is breast milk. They will ask you to open the freezer bag for a quick peep. Then they might record your passport number. But no need to pass through x ray machine. Actually this applies to other airport as well.

伯爵府

好媽媽勳章

我想問, 冰奶寄倉, 點pack比較好呢??

我諗住放冰袋就咁放入o急, 可行嗎??

另hotel方面, 我去6日, 係咪要帶起碼5個膠盒裝起每日既分量比酒店雪呢??

大宅

回覆:jennynini 的帖子

包裝:我會將iThemo放入冰皮月缾袋再放入紙盒。
膠盒:應按寄存冰奶次數而決定帶多少個,我通常recycle美心膠反盒,用完當地掉。

大宅

回覆:AggieBB 的帖子

如果連轉機廿幾個鐘可以點?

大宅

回覆:naby 的帖子

2 iThemo in big and medium size: put the medium into big one.

首頁
45678...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊