想生BB

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:回覆 MimiKids 的帖子 係生完先去拜????

原帖由 ∼星子∼ 於 12-04-29 發表
回覆 MimiKids 的帖子

係生完先去拜????
伯伯叫我生左之後同bb去還神。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 MimiKids 於 12-04-29 發表應

原帖由 catcatcho 於 12-04-29 發表
我係坪洲拜完第3日就驗到!打算穩定左就返去還神!
我都係去完幾日就驗到

瑪瑙宮

引用:我今年係去荃灣個間摸龍母床外仲有祈福(要

原帖由 florianowen 於 12-04-29 發表
我今年係去荃灣個間
摸龍母床外仲有祈福(要俾錢,仲寫明若成真, 要帶金牌同香油還神,唔可以生完先去,要一知 ...
個伯伯同我講生左先去還神。我都係荃灣

複式洋房

引用:我今年係去荃灣個間摸龍母床外仲有祈福(要

原帖由 florianowen 於 12-04-29 發表
我今年係去荃灣個間
摸龍母床外仲有祈福(要俾錢,仲寫明若成真, 要帶金牌同香油還神,唔可以生完先去,要一知 ...
可吾可以講個地址呀!thanks

大宅

回覆 LedTV 的帖子

因為我仲有祈福(係解簽個個COUNTER)
祈完之後有張紙俾返我,紙上面寫明祈左咩同要用咩還神,仲寫埋一中即還,D姐姐都話要立即,所以我聽佢地,一知道個個星期六就上左去

大宅

回覆 HaileyYP 的帖子

http://www.utravel.com.hk/DetailSpot.php?id=ADIRZREuA3A

其實係圓玄學院隔離
因為我地係自己開車上去,所以我都唔知搭咩車先到,但我諗搭的士上去會好D, 因為係一條山路,話長唔長,話短唔短,行上去都幾係野

男爵府

我年頭去摸抽到"心想事成",但尚未bingo

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

florianowen 發表於 12-4-29 22:09
回覆 HaileyYP 的帖子

http://www.utravel.com.hk/DetailSpot.php?id=ADIRZREuA3A

我想問吓如果乘的士,的士佬識唔識去呀?因為我老公驚的士佬唔識去,又怕落左車唔識行,請問乘的士在顯達鄉村俱樂部下車後應該點行?要行幾耐左右?如果乘小巴,又要行幾耐呢?

大宅

各位jm,請問去到龍母廟,其實係咪直接去摸龍床??有冇乜嘢程序架???
唔該哂~`

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

florianowen 發表於 12-4-29 14:01
我今年係去荃灣個間

點解個個去都好似有點不同待遇?

同埋要帶咩金牌?真係一塊金的金牌?

男爵府

回覆 RWBABY 的帖子

有小巴由荃灣千色店去圓玄學院o既。圓玄學院下面係西方寺,西方寺向下行2分鐘左右有條小路,有塊細牌寫住龍母佛寺,一直上到頂就係龍母廟。
龍母喜歡吃燒肉,可以買燒肉,生果上去拜,廟內有衣紙可以買
。。。。。。。。。。。

男爵府

回覆 LedTV 的帖子

人地話大肚婆唔好去拜神,但依家唔知可唔可以親身去還神,???
其實我想叫我老公去還神同祈福...等我生左再去還多一次唔知得唔得~定係打電話去找珍姑問清楚......
。。。。。。。。。。。

男爵府

回覆 Ivy114 的帖子

好怏下一個到你bingo.!!!!!!!
。。。。。。。。。。。

男爵府

回覆 ∼星子∼ 的帖子

I HOPE SO

男爵府

2024勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

今日都去左坪州拜龍母廟, 摸龍床我同老公都摸到 "橫財就手"
希望快D中

男爵府

回覆:LedTV 的帖子

請問你只去左荃灣定兩個都有去?

水晶宮

回覆 回覆:∼星子∼的帖子

子爵府

引用:我都想去摸下龍床呀?可否比個詳細地址我呀?

原帖由 RWBABY 於 12-04-29 發表
我都想去摸下龍床呀?可否比個詳細地址我呀?thx
係荃灣玄圓學院隔離咋!我新年時去左,但M到唔好模,乾淨先摸,5月係龍母誕,會超多人!

大宅

回覆:有冇人試過去龍母廟摸龍床???

我都等bingo期間有去同摸龍床,個個cycle,今日去咗還神,妳地講嘅祈福係咪點臘燭寫牌仔?佢無比張紙我話點還神喎?不過今日問咗去點香化寶,再去搵邊個作福,龍床個符放到年底再去化,但因我地已上樓上品神潻香油,沒再搵邊個作福了。

大宅

引用:Quote:florianowen+發表於+12-4-29+22:09+

原帖由 Freesia_cat 於 12-04-29 發表
我想問吓如果乘的士,的士佬識唔識去呀?因為我老公驚的士佬唔識去,又怕落左車唔識行,請問乘的士在顯達 ...
荃灣有小巴架

首頁

尾頁

跳至