論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇人出糧多過$3270?

有冇人自己加過人工畀工人架? 現時出幾多糧呢?

民房

Re: 有冇人出糧多過$3270?

貞貞 ,

新簽的合約是要比$3,320呀!(好似今年年頭開始)

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Really?
Elton愛人 寫道:
貞貞 ,

伯爵府

bighug 寫道:
Really?
[quote]
Elton愛人 寫道:
貞貞 ,

[/quote]

真的嗎

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

今年七月開始既合約都有比 $3320 架
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

我比$3500
2000-12-2 --日鋒-- 2004-12-16--日晴-- 2004-12-16--日宇-- 2002-12-4 --日朗-- 家有四個小魔怪

男爵府

我個鬼佬boss出$4500俾佢bun bun,佢住半山。

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

又加人工?

大宅

我試過想比4000個印印想佢留低續約, 但佢最後都話要回家陪老公同生仔...

男爵府

esmehouse 寫道:
今年七月開始既合約都有比 $3320 架
好彩我今年4月請咗工人, 慳咗$50!!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

我個印印做左年半,表現好好,所以即使未完約,都晌半年前加左佢$200 人工。

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都有出多$200俾個賓姐, 即係$3470, 不過遲啲續約雖然人工加到$3320, 但我都只係會俾返$3470, 因為佢做哩個約都有令我唔滿意o既地方, 佢自己都同我講因為佢自己o既私人問題所以有時啲態度差咗, 例如駁咀, 黑面, 雖然佢同我道歉, 我亦都叫咗佢自己要改善, 不過我都係抱住觀望態度, 所以唔會再加多俾佢.

洋房

在合約上我依然寫$3270,然後額外給她$100,當係特別津貼,我的菲傭做得不太差,我想今年暑假後會和她續第3次約,如果要俾長期服務金,是計合約中的人工計算?還是實質給她的人工及津貼一起計算?

複式洋房

Agent 教不要長期固定地加工人的薪金,因為她們好易會覺得"老馮"。所以我會出番$3270, 做得好

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

我老公都係斉頭比 $3300 個工人~~

別墅

connieching,

長期服務金 is based on contract salary to count, of course its better to declare it clearly to your maid first, because most of the filipino are likely to calculate even a cent.

to my opinion, giving top up salary should be based on her workload, performance and working attitude,
my mommy's maid has worked in our family many years, she is really good and we can hand off many things by her so we give her $3800 per month, even we are not living in mid-levels.

水晶宮

Right

[quote]
yuanli 寫道:
Agent 教不要長期固定地加工人的薪金,因為她們好易會覺得"老馮"。所以我會出番$3270, 做得好

洋房

agree

[quote]
chufei 寫道:
Agree.

我同事試過費事比咁散,所以比齊頭$3,300。隨後更因冇散紙而連續2個月比左7張$500佢(即係3,500),佢諗住salary叫人找錢唔係幾好

首頁

尾頁

跳至