跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

你地有冇諗住做OSCAR呀~

如題~

大宅

Re: 你地有冇諗住做OSCAR呀~

OSCAR 係乜黎呀?
queenie80 寫道:
如題~

大宅

即係驗"唐氏"果0的~

gloria.joe 寫道:
OSCAR 係乜黎呀?

別墅

好似政府醫院有一種綜合test, 除oscar, 仲會check其他染色體. 不過要$, 我最快可以在1月9日到東區抽血就問到.

大宅

政府醫院好似得威爾斯有得做oscar咋~
收費$950~不過要係11-13週果陣去check~
過左就check唔到架喇~
要一早book定, 因為威爾斯好full~
但係其實私家都有得驗, 不過邊間有我就唔清楚喇~
好似係$1000頭左右啦~
你可以問下你睇緊果個醫生有冇既~

別墅

我都約咗係威爾斯,1月23號,有d緊張,你d會唔會啊?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

我都book式威爾斯,2月6號,即日有report,好緊張呀~!!!

侯爵府

[size=x-large]恭喜Queenie!!
[size=x-large]晴晴就快做家姐!!

民房

我又系book左1月23日係威院做wor

[quote]
冰雪 寫道:
我都約

別墅

你約咗幾點啊,我係3點半

民房

since bb size is small, the day change to Jan27 lu...

[quote]
冰雪 寫道:
你約

別墅

昨日到東區醫院, 有個OSCAR與香港大學合辦,
適合11-13wk6d 的有2種.分別是: $450 和 $800

別墅

我都book左威爾斯,2月3號 $950

男爵府

我都book左威爾斯3/2做oscar
$950

別墅

點解 over o左 11 -13 weeks 就唔可以做 oscar?
我而家都係 13 weeks, 咁係唔係即係唔做得?
我第一次生 bb, 乜都唔識, 請多多指教! Tks!

洋房

我12周已做, 你打去威爾詩問下啦, 好像14周尚ok的, 不過我估已fully book了

tel: 2632 6412

再唔係快d問下你的私家醫生

leehoilam 寫道:
點解 over o左 11 -13 weeks 就唔可以做 oscar?
我而家都係 13 weeks, 咁係唔係即係唔做得?
我第一次生 bb, 乜都唔識, 請多多指教! Tks!

複式洋房

我在私家診所做了, 報告是高危,但當时度bb頸皮就好正常, 但医生都建議我做抽羊水, 而為要超過16週才能做, 今個星期去贊育見医生睇下可以幾時排到....唉! 現在只有等 :-|

民房

Hi Carrianywh,咁你個機會率係幾多呀?低過300?我就高過300,醫生話係低危,但係頸皮就厚左d law!

複式洋房

我唔多識睇, 只知第21条染色体寫是高危

Risk for Trisomy 18:>1:10000 (低危)
Risk for Trisomy 21(Down's syndrome): 1:187
Risk for Trisomy 21 by age only :1:519

頸皮不厚是1.33mm

洋房

carrianywh
你好. 你係唔係等16週抽羊水? 我本來都會做OSCAR, 不過我個醫生都提議我等到16週抽血再決定抽唔抽羊水, 因為佢話OSCAR結果只有高危同低危, 結果唔conclusive. 所以我都係無做. 你唔好擔心, 唔會無事的.

首頁

尾頁

跳至