跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2004年1月媽媽會~part 2

咁就這兩天其中一天吧, 6個family也有十幾個人, 亦不算少!可以在TKO的會所+NATMOM外賣,再每人買份禮物交換作生日禮物,圖書是一個不錯的選擇!當然其他也沒有問題..

想問下大家D小朋友有沒有成日問點解/HOW COME,我呢個月成日比YUYU問點解問到我暈呀!

wingwingchu 寫道:
e兩日最多人bo!

有咩意見, 不過得6個family, 仲搞嗎?

>>14/1(Sun am/pm)
wingwingchu
Small_Cloud
kaczan
Natmom
CCbaby
yyyy(pm)

>>20/1(Sat pm)
Memi
cancanmama
yyyy
Small_Cloud
Natmom
anthonyma

複式洋房

同意。14/1 或 20/1 我都無問題。
食物方面﹐大概預5個人一盤。明天我 upload 個 menu 比大家參考下。請確認每個家庭會出席的人數。

Natmom - 2 adults 1 kid 1 baby

別墅

我14/1 就ok, 20/1 要可能唔得喇, 因為應該要搬屋, 不過仲未firm.....

大宅

不如就決定14/1啦,好嗎?
Kaczan 寫道:
我14/1 就ok, 20/1 要可能唔得喇, 因為應該要搬屋, 不過仲未firm.....

大宅

very sorry ar, I can't join the 14/1 party ar. However, I may ok for 20/1 (just let hayhay to skip her music class once).
~-~-~-~-~-~wingwingchu

大宅

請問各位13/1可以嗎?

wingwingchu 寫道:
very sorry ar, I can't join the 14/1 party ar. However, I may ok for 20/1 (just let hayhay to skip her music class once).

複式洋房

13/1 is fine with me.

別墅

ME TOO

NatMom 寫道:
13/1 is fine with me.[/quote]

複式洋房

sorry, 13 & 14 jan 我都唔得呀!

大宅

今日係yuyu生日呀!!!今年沒有bparty比佢, 在聖安娜買左個生日蛋糕今晚同佢慶祝, 好得意架, 蛋糕是家姐最愛的朱古历脆,上面有奶樽,奶咀和口水肩; 仲規定家庭成員每人買一份禮物比佢, 攪到daddy和家姐都好頭痛, 佢地太認真喇, 成日都話唔知買咩好!!!

祝kaczan,yuyu及其他一月份生日的小朋友生日快樂, 快高長大!聰明伶俐!!!

大宅

yyyy,

祝 yuyu 生日快樂, 身體健康

早兩日 Jason Daddy 先講好唔好同 Jason 開生日會, 但最終都覺得佢仲未識, 所以決定等出年佢 4 歲先算 :mrgreen:

另外, 我估呢度 ge 3 歲生日會都攪唔成 lu, 咁多人都唔得 :-(

大宅

Small_Cloud,

多謝呀!

係呀! 開生日會小朋友未必好有印象, 不過大人都好開心架...
所以都幾想可以大家一年一度見下面...等佢地有其他朋友仔一齊慶祝開心...切下蛋糕!

不過唔緊要啦! 佢地返左學, 應該都有同學仔在學校同佢地慶祝生日的, 一樣咁開心!

祝各位小朋友 生日快樂!

Small_Cloud 寫道:
yyyy,

早兩日 Jason Daddy 先講好唔好同 Jason 開生日會, 但最終都覺得佢仲未識, 所以決定等出年佢 4 歲先算 :mrgreen:

另外, 我估呢度 ge 3 歲生日會都攪唔成 lu, 咁多人都唔得 :-(

大宅

jason張相好靚呀! 唔似係香港地方, 請問在邊度影架!

Small_Cloud 寫道:
yyyy,

大宅

yyyy,

係呀, 張相唔係香港影嫁.

上星期 (1 月 2 日 - 1 月 6 日) 帶咗 Jason 仔去韓國 (張相係佢趴喺雪地度影 ge), 又滑雪又浸温泉, 佢玩得好開心呀. 我哋去 ge 時候天氣都幾凍 (大概 0-5 度), 走嗰日仲落大雪 tim 不過 Jason 仔適應得幾好 (佢唔係太怕凍), 冇水土不服同病, 所以旅程好愉快, 佢返黎第一日仲唔肯返學 tim :mrgreen:

別墅

祝 yuyu 生日快樂, 快高長大,

今日都係franziska 的生日呀, 時間過得真係快, 今年我買左個hello kitty 蛋糕比佢, 跟住同婆婆公公一齊係屋企 hot pot 呀.

複式洋房

我都祝所有一月份生日的小朋友生日快樂

今天是 Natalie 的正日生日﹐雖然媽媽會今年搞不成生日會﹐不過我係上個星期已經幫佢開左 party (因為今個禮拜會所被人 book 晒啦)﹐而早兩日又買左個蛋糕比佢返學校同D同學仔慶祝。今日因為無去邊度玩﹐所以 DADDY 又買多個蛋糕今晚切。一個生日食三個蛋糕﹐真係有D滯滯地。

好羨慕你喔﹐可以去滑雪。Natalie 仲未見過真雪呀﹗希望細果個快D大﹐可以一齊去旅行。(始終都係吾放心比佢獨自留係香港對住個工人)

複式洋房

我祝所有一月份生日的小朋友生日快樂,快高長大,聰明伶俐!

大宅

NatMom,

係呀, 我都唔忍心留 Jason 一個係香港, 所以去邊都一定帶佢一齊去, 雖然要帶好多野 (Jason 自己都一個旅行 "kip", 做媽咪就更辛苦, 但見佢玩得咁開心, 都值得嫁.

大宅

我o地兩夫婦帶hayhay去過2次旅行, 辛苦!!攪到我提起"3人行"都怕怕!!
~-~-~-~-~-~wingwingchu

複式洋房

又去旅行..今次是囝囝第三次坐飛机,我都係唔捨得佢係hk;同埋辛苦之餘係好開心.......

首頁

尾頁

跳至