懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

屯門醫院定港安生好??

屯門醫院而家service 和 設備如何?

有d 人話差, 有d 人又話d 設備不錯.

去港安當然比較好, 但要三萬多, 而家心大心細. 唔知去那兒生.

唔知有無媽咪比下資料給我.

男爵府

Re: 屯門醫院定港安生好??

開頭我都係想去港安生, 但我有個朋友話如bb出世要入箱(大吉利是)就條數有排計, 所以我都係o係番屯門生, 屋企人來探都方便好多!
(我家住屯門的)

民房

我都係未決定、我係頭2胎係港安生、全程好好,傷口好快無痛(順產)但係今胎我又唔想住咁耐、所以未决定好~~~

別墅

我四月生啦, 去荃灣港安, 因為想舒服點, 而且想老公全程陪伴, 去屯門醫院都唔差, 但相比私家醫院, 當然無咁好, 分別就係服務到, 而價錢分別都係係呢度, 視乎你個人價值觀.
我自己媽咪, 奶奶都話屯醫好, 而三個家姐呀嫂都係屯醫生, 有好有唔好, 但當然都健健康康出院啦~~

有始不有終 能受百樣痛 從沒有合約合同 但卻跨時空 這滔滔不息的愛 我贈給你用 這一生 和下世 有幾多全奉送 --------------------------- 呀仔 2006 年 4 月 24 日 出世啦

公爵府

真係好視乎你個人喎, 屯門醫院經驗唔錯, 設備乜都有, 但講 service, 相信唔及你比私家既每一分一豪啦, 樣樣都係錢. 但如果你個人品冇問題而又有禮貌既話, 屯門醫院既姑娘 & 嬸嬸, 個個都好熱心好好人, 我都要讚下佢地, o係最忙碌既時間, 都會好好睇住我地.

[/url]

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我05年5月去屯門醫院生, 都ok 呀, 冇受到不禮待遇
之前諗過去私家醫院, 但係諗過有錢都留俾bb 第日用啦

大宅

多謝各位媽咪的意見.

看來屯門醫院都唔係咁差.

複式洋房

我都諗緊屯門定仁安生好, 我收集左d意見就係
1) 私+可能會幫你吊催生藥, 可能唔駛痛咁耐, 正常第一胎要痛12個hour
2) 私+老公全程可以陪住, 政府就開到六七度先比老公陪產
3) 私+生完可以休息多d, 唔一定要自己餵奶, 但次次都要去bb房先可以見到bb, 為了bb健康, daddy都要預約先可以接觸bb, 其他人只可隔住玻璃窗睇, 屯門就多數將個b放係你旁邊方便你餵奶, 雖然有固定探病時間, 但探你的人都可接觸到bb, 分享你的喜悅
4) 私+埋單地碼兩三萬, 政府幾百至千元la, 當然服務成正比la
我係二月尾媽咪, 而家仲未決定到, 諗住睇睇bb生長情況再作決定la, 祝各媽咪順利生產la!

大宅

其實屯門醫院都係睇人嫁,我01年生我大女,d服務都以經ok,因那時有人投訴過佢地,d嬸嬸講番比我地聽,所以佢地都話唔夠膽罵人。05年我生我細女時,比起我生大女真的好左好多,我那時選擇餵人奶,12個鍾可下床時姑娘都會問一問你有冇頭暈,有就佢幫你餵b先。但佢地對d大陸婆會惡d,因大陸婆當佢地係工人咁使,有時見到都覺得d阿姐好慘
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我自己住屯門~不過我唔會揀係屯門醫院生,因為上次姑奶生時見倒d姑娘鬧人,有陰影,我唔會去lor!~

公爵府

畀面勳章

我上個月先後入過兩次屯門醫院,好奇怪第一次見有D姑娘對D家人好似好衰咁,但係第二次見佢地對D待產媽咪又好溫柔。
而D阿嬸呢就鍾意大大聲話D媽咪唔自己帶野去(如衛生巾)以為乜都包晒咁,大聲到好似唱山歌咁。

大宅

2011至尊種植勳章 畀面勳章

屯門醫院可能太多內地婦來港生 BB, 所以他們的服務水準下降, 前年我有個朋友入屯門醫院生, 由開刀生產變成母親入深切治療,幾乎命送黃泉。

幸而她最後都能安全出院, 但也要一年時間才康復。

所以我轉去較為遠程的其他醫院生。一定不會去屯門醫院。
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3970558&extra=page%3D1         Please vote for my flower ! Many Thanks!      

首頁

尾頁

跳至