跳至

首頁

尾頁

民房

有無人睇緊陸加寧?

覺得佢點? 我上星期揾佢做婦科檢查, 我覺得佢麻麻, 問先答, 好似唔多專業, 唔會主動話你知張相見到一個個泡係d咩?
(因為我照埋照聲波), 仲有照果陣, 支野好似無用condom 套住, 即係好多人用過, 唉......咁唔衛生.

複式洋房

Re: 有無人睇緊陸加寧?

我個人覺得佢十分唔掂..先講佢把頭髮"立次次",又是只是自己看,唔問唔講,問都只是很簡單地答,完全沒有理會一個大肚婆那份緊張的..最差的是她妄下判斷,我才不夠20週,她便說我胎盤低,不能順產,要開刀..我之後問我睇開的醫生,他說言之尚早,正常會於30週後才可作判斷...那次我都是因為傷風又費事出旺角看醫生才試下佢, 可惜最後埋單要770元,比中環醫生還貴,簡直豈有此理...我簡直嬲到爆..最衰的是不肯分單俾我claim保險.....
來看看毛霜的世界 ^_^ http://www.babyhome.com.tw/sonyamo[img align=right]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78244/abc.gif[/img][size=large]來看看毛霜的世界

別墅

十分唔掂,我試過搵佢照4D,收$700,我話唔做驗查即黑面,仲只影了2張& DVD,我叫佢

複式洋房

佢根本就是搶錢,完全唔專業..佢d收費完全嚇死人,邊有第一次去收$700,之後收$350咁奇怪,我又不見得佢第一次睇症會細心d...簡直不知所謂!!

woodstockling....就算佢幫你print多一張都冇什麼意義,因她只會幫你print落張a4paper,自己做還好!

總之, 這間是黑店,千萬不要去..

來看看毛霜的世界 ^_^ http://www.babyhome.com.tw/sonyamo[img align=right]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78244/abc.gif[/img][size=large]來看看毛霜的世界

民房

咁請問元朗仲有無好既婦科醫生係女人?

大宅

佢以前係政府做時已經係好寸架

伯爵府

我可以介紹下我自己個婦科醫生,但係係男人o黎o家.
不過,我自己覺得佢都好好,價錢又唔貴,每次 $500 有找
仲加埋超聲波呢....
地點元朗恆香對面,Dr.Fung

大宅

我由知道有左之後到廿八週都係睇陸加寧, 因為佢近我屋企又係女醫生, 我第一胎咩都唔識, 佢又唔會主動甘同我講野, 好多野我又唔知,所以唔識問!!
後來上左bk,有媽媽介紹我睇Dr.Fung, 感覺到佢有heart 好多, 會講好多野比我知, 我老公都話 Dr.Fung真係好佢好多!

如果一早睇佢就好喇, 白白比左甘多錢陸加寧賺 真係好唔柢!!
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

大宅

swingBB,
甘你係咪搵Dr.Fung 接生呀? 我下星期去可能要check 盤骨了, Dr.Fung好似無姑娘係度bor, 會唔會好尷尬
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

男爵府

fionafiona,
如果係呢D情況,佢一定會叫姑娘在場架,唔駛擔心!!

fionafiona 寫道:
swingBB,
甘你係咪搵Dr.Fung 接生呀? 我下星期去可能要check 盤骨了, Dr.Fung好似無姑娘係度bor, 會唔會好尷尬
我家有2個小寶貝~~~

大宅

yandy,

thank you, 因為上2次同老公一去睇佢時都無姑娘, 所以有d擔心... 係唔係唔同老公去好d呢, 佢係度又會唔會尷尬呢? 我都無同佢講點check 盤骨

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

swingBB 寫道:
我可以介紹下我自己個婦科醫生,但係係男人o黎o家.
不過,我自己覺得佢都好好,價錢又唔貴,每次 $500 有找
仲加埋超聲波呢....
地點元朗恆香對面,Dr.Fung

唔係 300/次咩

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

fionafiona 寫道:
yandy,

thank you, 因為上2次同老公一去睇佢時都無姑娘, 所以有d擔心... 係唔係唔同老公去好d呢, 佢係度又會唔會尷尬呢? 我都無同佢講點check 盤骨

但係而家話無人 check 盤骨喎 !因為你盤骨唔夠大,有好多都可以順產
fionafiona,
醫生話你個 b 出世時大約有幾重呀 ?
你幾時會去容鳳書到做產檢呀 ?

男爵府

通常私家係37-38週都會度盤骨,會睇下夠唔夠位生!!咁,你上次你老公陪你睇,係咪剩係做ULTRASOUND?我就唔係搵馮醫生接生及產檢,但係我就係佢到做婦科檢查,做檢查時一定會有姑娘在場.唔駛怕 到時你生都會搵佢接生啦....
我家有2個小寶貝~~~

男爵府

好媽媽勳章

陸加寧 I think she is not good and not professional! The charge is not reasonable!! $700 before 12th wk, so expensive!

And Dr. Fung is very nice & patient ~ My baby is delivered by him (C-section)~ My husband also said Dr. Fung is better than 陸加寧 1000000000 times!

大宅

yandy ,

係呀上次我老公陪我時淨係照u/s, 我諗住順產去政府, 要開刀先去私家,所以都未必係dr. fung 幫我接生ga!

三個白白豬,
我無問醫生bb出世有幾重呀,下次問下先! 不過30週時照過醫生話得3磅幾算細size bor~ 不過醫生話我細粒如果bb太大都生唔到!!
我下次係17/1 3:30p.m. 去容鳳書檢查呀, 開頭睇開2:30, 點知有次約去到3:00, 再之後又要約到3:30 ?-( ?-( , 我或者下次同姑娘講改約星期五上晝check~~

大宅

mormorchan,

搵dr.fung 開刀個傷口靚唔靚? 開得低唔低? 有幾長呢

民房

我唔怕佢串, 係怕佢本身無料.

男醫生我唔多想, 如果係, 我都去旺角睇啦, 果個男醫生好好, 唔洗問, 佢都會逐樣解釋你聽.

咁即係無女醫生係元朗啦????

伯爵府

Sorry 我都唔記得o左呢...

Re:三個白白豬

唔係 300/次咩

大宅

dr. fung 係$370 1次, 有維他命同鈣片!

首頁

尾頁

跳至