產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

想問下有關食手指同食奶咀既問題呀

哎呀!我個bb家陣成日想啜住野覺豬呀!之前比個奶咁佢啜,佢啜得太大力攪到個奶咀食日甩出來,甩左出來就即刻喊!仲訓唔冧,因佢成日"猴"住個奶咀,怕佢甩出來,好啦!我無比佢食啦!到呢排啦!開始想食手指呀!不過佢又唔係放隻手指仔入口,只係係到lam個拳頭仔,到訓著啦!放鬆晒個人,好自然個手仔就放鬆埋,佢又lam唔到個拳頭仔,又喊啦!哎呀,真係比佢攪到頭都大呀!想問下大家有無好方法呀?我個妹仲有一星期先夠2個呀!我聽人講話可能係個奶咀太大,其實我已經比佢係avant既0~3個月咀架啦!想問下其他媽咪有無好辦法or奶咀好介紹呀~~help!再係咁,真係我同bb都無覺好訓啦!!

別墅

Re: 想問下有關食手指同食奶咀既問題呀

我 bb 都係咁呀, 佢都係食緊avant既0~3個月咀, 成鬼日甩, 食唔到又 cry, 因現在無比手套佢帶, 佢咪食隻手, 我唔比佢食, 佢咪食自己件衫, 一係 "啜" 條紗巾, 成日食到" 啜"啜" 聲.... :-(

民房

greenling!
希望有D媽咪可以幫到我地啦!!

別墅

係呀係呀...

我 bb 正在 " 啜 " 緊 紗巾..... :-(

別墅

hi, 你地好!
我個女起初都有同樣問題, 用avent0-3mths奶咀成日都食唔實, 之後轉用nuk, 好咗小小, 但食完成個咀都係印, 之後我叫我sister寄咗個disney奶咀比我, 個奶咀頭係似手指公形狀, 食完又無印, 仲訓得好好. 你地試下去jusco搵下.

民房

amyykw !
請問有無相可以比我地睇下呀?
係咪JUSCO一定有架?
我想我地要快D去買啦!
我個B呢幾日扭啜扭得好緊要呀!THANKS~

別墅

係呀, 有無相睇呀, 等我聽日去買先

thanks

別墅

唔識post相呀, help!

別墅

咁你 send 去我o地 e-mail 到得唔得呀

my e-mail is [email protected]

thanks

別墅

Ok, you check e-mail.

別墅

我係太古個間jusco見到, 喺放係baby disney用品個邊, 無分月份.

民房

AMYYKW:
我都比埋我個email你丫!
我個email係[email protected],或者greenling你可唔可以fw張相比我呀?
真係唔該晒呀!!
唔知樂富果間有無呢!!等我去睇下先

別墅

我 forward 左比你

別墅

thanks...我收到 lo

民房

AMYYKW & GREENLING
我收到啦!唔該晒呀

大宅

我個女之前食NUK既奶咀, 食到塊面生廨, 因為成塊"給"住塊面. 之後我買Gerber俾佢, 因為塊"yim"係向外既, 佢食到依家都好好. 我會俾佢食下奶咀訓覺, 訓著就拎走.

民房

ecec!
gerber呀!係咪都有分0-3個月咁架?
等我去8下先!thanks

大宅

呢隻無分幾多個月o架, 只得一款. 係黃色"夕"膠好似水滴咁既. 我個月個幾月就開始用, 無問題.

男爵府

我之前都有同樣問題,用過很多奶咀都唔成功,後來朋友介紹用pigeon奶咀,真係有改善。你亦可以考慮吓!!

首頁

尾頁

跳至