親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

6月頭快閃九洲4日, 自駕遊.

由於買package關係, 一定要連住兩晚福岡. 仲有一日唔知去邊好,

頭痛緊去阿蘇好定去宮島好.

大家有冇好提意?

行程暫定:

day 1 : 福岡 (住福岡)

day 2: 福岡 -> 湯布院 -> 別府 -> 福岡 (住福岡)

day 3: 福岡 -> 阿蘇 -> cuddly -> 高千穗峽 (住 : 唔知邊度好)

or

day 3: 福岡 -> 門司港 -> 宮島 (住: 唔知邊度好)

day 4: 尚有一個朝早可遊覽, 要視乎之前一晚住邊

如果去阿蘇, 最怕佢上唔到火山口, 感覺好似白行一趟.

但如果去宮島, 2xx公里, 都幾甘, 中途有冇地方係值得停留或到此一遊??

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:阿蘇 vs 宮島, 頭痛中... 急!!!

宮島得個島, 神社同大鳥居, 如果成200幾公里既, 會好甘喎, 尤其你得4日添呢

大宅

回覆:bilo 的帖子

你得四日,點會諗住去宮島?不如去下柳川、九重夢大吊橋,etc. 其實如果我係你,我會去阿蘇山!

侯爵府

柳川和九重夢吊橋不錯, 如果你有興趣去福岡的西面, 唐津,平戶,佐世保(99島)或是天草風景也很好. 上阿蘇山要留意官方網站, 如果因噴氣而封山會有公佈.

以下部落格有你要去地方的詳細推介, 在門司的一篇(左邊有目錄前往)你可以參考他租單車在 海底隧道過下關的行程:
http://blog.udn.com/lunhua168/4730579

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

bilo 發表於 12-5-14 11:27
6月頭快閃九洲4日, 自駕遊.

由於買package關係, 一定要連住兩晚福岡. 仲有一日唔知去邊好,

我都揀去阿蘇,但你由福岡出發,應該一日去唔晒阿蘇 + cuddly + 高千穗峽!

大宅

thx 各位意見, 我會參巧參巧

首頁

尾頁

跳至