懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章

有左bb,聞到臭煙味即刻想嘔,好討厭呀!

有左10wks,響街度d人食煙好臭,聞到就想嘔,你地會唔會咁架?有冇解決辦法呀?...真係好討厭呀!

大宅

Re: 有左bb,聞到臭煙味即刻想嘔,好討厭呀!

我會係佢面前用隻手遮住個口同鼻,等佢知道佢好討厭囉.

大宅

我都覺得,如果在食飯時仲討厭呀!我覺得他們在傷害我bb!

大宅

我自从有左BB到而家7个月,都是一闻到烟味就想呕,同觉得好晕. 我同奶奶住,她由朝到晚都不停抽烟,完全当你透明,话之你有左,在你面前照食,你受不了便入房...好讨厌!!! :-(

大宅

我都係聞親煙味, 就想嘔架喇. 而家見到人食煙咪用手擋住吾吸氣住 law.

張諾瑤 Yoyo 7/11~3.72 kg, 8/11~4.40 kg, 9/12~5.5 kg, 10/15~6.05 kg, 11/15~6.85kg, 1/12~7.8kg, 2/21~8.31kg, 7/16~9.2kg
張灝 Isaac 6/13~3.67kg, 7/16~4.74kg, 8/17~6.44kg, 10/24~8.34kg, 1/3~9.3kg, 7/17~11kg

大宅

我會離遠見到,就用手遮住個nose,咁d人都唔會走到0係我身邊噴煙 同埋自己行開d

別墅

我聞親煙味就想嘔同反胃喇.見到人食煙就9秒9用紙巾擋住.

大宅

係街吸煙果d人真係好討厭, 好無公德心, 迫其他人 (尤其是我

大宅

我都係十個wks,我唔只聞到煙味想嘔...
聞到食物味....尤其係蒜頭和臭豆腐味....都勁想嘔
而家o臭覺唔知點解咁靈.. .
平時唔覺的味..而且都覺得好勁...同好討厭..
所以好唔想出街...>_< :cry: :tongue:

大宅

最衰個樣係d人係升降機都拿住支煙…哇…唔係呀!我 佢地
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

大宅

上次book 酒樓食飯, 第一輪6:30已經好早, 訂左, 準時去到取位, 話左要非吸煙, 個姐姐話而家冇位 (我心諗, 6:30 已經冇位 ! 唔係呀 ! !!) , 一係等到 8:30! 重話鬼我訂時冇注明非吸煙區, 硬要我地去吸煙區, 我地有2個大肚左, 冇法等好久, 只好坐旁邊d, 點知對面成張大台都食, 好慘, 真係快食快走 !!! 好想投訴呢間酒樓 !

d 大酒樓好心非吸煙區大d 啦! 而家好多人頂唔順2手煙架 !

大宅

原來大肚個個都係咁, 而家我老爺同我老豆都怕左我, 唔敢o向我面前食嚕

別墅

i would avoid going to public area, especially to mongkok. as there are more smokers in there.
if need to go out for meals, would go for restaurants which have non-smoking area.
sometimes it's quite difficult to control others, what u can do is to minimize the chance of getting in contact with them for the sake of bb's health.

大宅

我未有BB前已經好怕聞到D二手煙,而家有咗BB就更加憎。我試過有一次係一間冇非吸煙區嘅食店食嘢,俾啲二手煙薰到我頂唔住,嘢都未食我就一支箭咁衝咗出去,等到啲煙民走咗我老公先call我返入去食嘢。我以後都再冇去嗰啲冇非吸煙區嘅地方食嘢,点解要迫自己和BB食二手煙喎。

子爵府

我都係呀!
我仲討厭個d人見到大肚婆照吹d煙過黎 !!

首頁

尾頁

跳至