親子旅遊

跳至

首頁
12345...22

尾頁

大宅

大家好, 我回來了, 以下分享給大家 :-
Day 1 -
香港航空 HX280 delay了1小時, 13:05才起飛, 15:00才到台北,
過關後買上網咭, 只有3天/$250 及 7天/$500, 沒有5天/$350.
到旅店(新樂町)已經大約5時, 沒有上淡水, 6時半到了士林夜市行街, 大約10時回到旅店......
(book車接機, 7人車, 但最後一行座位沒有了, 所以比較迫)
(新樂町旅店ok, 但多蚊, 離西門站比較遠,但有很多香港人入住, 服務好好)
(士林ok, 如有小朋友, 不太適合)(上網咭 - 1張在機場買, 1張在西門町電話店買的)

Day 2 -
包車 - 野柳, 九份, 十份瀑布, 放天燈) 8小時
早上11:00出發, 先到野柳, 買票入場, 很熱, 沒有室內, 很曬, 買了少許特產,
第二站 - 九份老街, 條街很長, 沒有行完, 吃午餐, 到李儀買手信,
第三站 - 十份瀑布, 行了吊橋, 到瀑布後, 要買票,
最後跟司機說, 回旅店放下手信才去饒河夜市, 但回程時下大雨及大家都訓著了, 所以最後沒有去行夜市了, 旅店休息一陣後, 找了一間"鋤燒" 吃飯.
(包車司機很好人, 很熱情, 今次車子不迫, 7人車, 很舒服, 他派來的車子是台灣大車隊, 司機穿制服的).
(包車8小時, 我覺得不足夠, 可能我一家人行得比較慢, 超時收費nt$200, 我就覺得非常便宜).

Day 3 - 是我最倦的一天
全日 - babyboss (玩了共9遊戲 + 考車牌 + 3次揸車 + 3次 xbox)
建築師, 牧場主人, 貨櫃員, 礦工, 美味創意家, 野戰隊員, 空服員, 保全員, 消防員, 考車牌)
晚上到 "熊一燒" 晚餐
(babyboss 星期日不多人, 但安排時間去排隊, 比較倦)
(熊一燒, 食物一般, 多款式, 人比較多)

Day 4 -
11:00 check out, 搭捷運上淡水, 最後衝刺, 買淡水手信, 大約3:00回程, 4:00到旅店,
book了車到機場, 今次的車子很好, 最後一行有得座, 但有d行李要在腳下, 但我地都ok.
香港航空 HX287 20:20 起飛, 沒有delay, 但到香港時, 沒有位停泊, 我地在停機屏中間落機, 搭接駁車回機場過關.
(人生第一次近距離看到飛機, 沒有隔著玻璃窗, 亞仔超開心.)

大家如要包車資料, 可pm我...

lovelyfrog  Pls PM 司機資料thanks  發表於 13-11-18 16:57
ballykat  我都想要包車既資料, 可否pm我? thanks  發表於 13-10-27 11:38
NATCHENG  可否pm我包車資料,thx  發表於 13-7-17 12:15
maywonglam  請問可否pm包車資料? ???  發表於 13-4-23 19:44
cindy_kaki  我都想要包車資料呀,thanks  發表於 13-1-22 17:57
wyl  pls PM me 包車資料, thx  發表於 13-1-12 18:56
MONKICHI88  請提供包車司機資料我  發表於 13-1-10 21:27
agnesmama  可否PM租車資訊給我, 我12月中會到台北...謝謝  發表於 12-12-11 14:54
兔bi  請問可否pm包車資料?  發表於 12-12-4 15:17
angelbb_88  PM 包車資料比我! THX 另外BABYBOSS 好好玩架3歲合適玩嗎?  發表於 12-7-27 17:14
請唔好點評我,因為我用手機版!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:請問大家知不知道怎樣+set+台北手提電話號

原帖由 MCMT 於 12-05-17 發表
請問大家知不知道怎樣 set 台北手提電話號碼於iphone內? 因我想與司機whatsapp呀 !!! ...
例:台灣手提0912345678
香港add台灣就係886912345678

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+MCMT+於+12-05-17+發表請問大

原帖由 chunchunbb 於 12-05-17 發表
例:台灣手提0912345678
香港add台灣就係886912345678
加個+號响886前面

大宅

thanks you 大家哦 !!!!! bk 媽媽真好人呀!!!!!

大宅

原來個司機用三星平板沒有whatsapp.

大宅

如大家想要資料, 可pm我, 但司機好不好, 我就不清楚, 因我6月尾去台北, 找他包車.. 司機都是經bk媽媽介紹的.

大宅

MCMT 發表於 12-5-17 12:24
請問大家知不知道怎樣 set 台北手提電話號碼於iphone內? 因我想與司機whatsapp呀 !!! ...

你包車去邊呀 ??
我反而想搵人6月4日拼車由日月潭去清境....
[ 賣物] Intel Core 2 Duo E6750 桌面電腦 及  Panasonic Lumix DMC-ZS7 數碼相機, 詳情請到我的主題或二手市場 !!

大宅

一程接機
一程送機
一日包車去 (九份,十份,野柳,深坑,平溪)

gh312  可否pm給我ma,謝謝~~  發表於 12-5-21 17:34

大宅

回覆:台北包車 - whatsapp

我月頭來都係包車,機埸到西門$1000台幣,租去程同回程~full swin有hk tel whatsapp,有需要pm me丫~

大宅

回覆:karenchan1981 的帖子

我依個司機nt900七人車

love_yvonne  Pm plz  發表於 13-12-27 12:23
Rabbit849  可以pm 包車資料給我嗎? Thanks.  發表於 13-11-13 23:22
cindy_kaki  我想要包車資料呀,thanks  發表於 13-1-22 17:59
5566xs  我都想要司機資料, 可唔可以pm比我呀  發表於 12-11-28 11:07
amysiu328  可否pm埋包車資料比我?thx!  發表於 12-6-28 10:41
y.ng  pls pm me thx  發表於 12-5-21 22:26
chunchunbb  你呢個抵吖~我book7人車要nt1000,pm資料比我吖唔該^^  發表於 12-5-19 23:42

大宅

smallmui 發表於 12-5-21 16:23
可以PM 資料我嗎?

THANKS

複式洋房

我6月尾都會去台北。正煩惱包車問題,可否pm我這位司機資料?謝謝!
但你一天內去九分,十分……咁多地方夠時間玩嗎?會唔會太趕呢?我只想包最後一天去烏來6點到機場就可以了

大宅

嘻嘻!! 我跟司機說到了台灣才與他再商討行程. 因我有很多地方都想行行.

男爵府

回覆 MCMT 的帖子

我都想要資料~~~!!可否pm我~~!!!仲想問~~!!我唔明係點叫佢車~~!!如果我有一日係去9份10份~~咁佢係咪計來回車程$~~咁佢係咪要係到等我地~~!!咁等我地要唔要計$~~!!!定係每日計$~~例如我同佢講晒今日的行程~咁佢就開個價~~!!!!!!thx~~!!

大宅

大家好, 我回來了, 已更正了資料在第一頁.......................請看............

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

版主溫馨提示: 如需索取資料請直接以pm聯絡, 勿在版面留下"請pm", "已pm"等無可讀性留言, 謝謝

大宅

大家好, 版主要求, 如要包車資料, 請私人傳訊給我, 我會盡快回覆你們.....

Charlotte_mom  多謝合作  發表於 12-6-26 23:51

大宅

回覆:回來了 - 台北包車 - whatsapp

相片

大宅

相片

大宅

相片

首頁
12345...22

尾頁

跳至