心聲留言

跳至

首頁
34567...43

尾頁

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 公屋之友...談談情...吹吹水

子爵府

保濟丸123
我已經分左3輪,淨間再上!
d野食係我媽媽屋企琴晚食淨

大宅

carol_kk 寫道:
Dear ALL,
勁喎~~無上黎兩日, 就已經開左新topic, 仲要去到第5頁, 好勁呀!!!!

保保,
都係果句, 唔駛理人講乜囉~~結婚唔擺酒就一定要去旅行架咩? 家家有本難唸的經, 唔通將自己既經濟狀況周街唱, 你果D所謂朋友先開心咩??? 如果做朋友做到咁, 我寧願唔做好過囉!!!! 係咪??? 唔好再為D無謂人唔開心啦~~~

我同你一樣, 自從結婚之後, 我每星期都會返媽咪屋企食飯一次, 而每兩星期就返奶奶屋企星期一次, 因我老公隔個星期六日才放假, 如果佢要返工, 我多數自己一個返媽咪屋企, 呢D就係我既週末週日節目啦~~~

P.S. 唔知我屋企部腦幾時先可以整番, 夜晚可以同你地一齊吹水

我就每個星期返幾次媽媽家(今晚又去過黎),至於奶奶果度,我每星期返一次,除非有特別事先至返多或少.
至於我老公,佢星期一至七都要返工(係無OT錢的),有時連夜晚都要工作.所以佢無可能幫手做家務.

伯爵府

好媽媽勳章

到.........哈哈哈...
我要溫下書先答到嘴添

大宅

seven_cola 寫道:
嘩!你地傾得好快!
今晚我地十下十下!好warm呀!

正!

大宅

ABCD媽咪 寫道:
到.........哈哈哈...
我要溫下書先答到嘴添

唔駛刻意溫書,隨時吹水都得. :mrgreen:

大宅

[quote]
保濟丸123
我已經分左3輪,淨間再上!
d野食係我媽媽屋企琴晚食淨

伯爵府

好媽媽勳章

保保
錢銀果方便
真係唔洗理人
人地問你點解唔擺...咪答...唔喜歡搞
點解唔去旅行...咪答無假....有錢先去

其實我也好明...一搬屋果筆錢真係用好多好多
d人成日覺得搬屋只係a屋搬去b屋
唔洗錢的
@_@

大宅

ABCD媽咪 寫道:
保保
錢銀果方便
真係唔洗理人
人地問你點解唔擺...咪答...唔喜歡搞
點解唔去旅行...咪答無假....有錢先去

其實我也好明...一搬屋果筆錢真係用好多好多
d人成日覺得搬屋只係a屋搬去b屋
唔洗錢的
@_@

多謝您安慰!! :wink:

只係呢輪成日俾人問,令自己感到有D厭煩.

我連a屋都無,一切由零開始..........

大宅

今晚傾住咁多,要走人了!

男爵府

好媽媽勳章

好彩俾我見到個topic, 我都報到先!!

男爵府

binbin,
我細屋搬大屋, 實住得慣啦~~~嘻嘻~~~好彩我返工放工都可以搭930巴士咋! 有位坐又唔太迫~~~我今日要出去做完野先返公司, 一定要搭地鐵, 我今早見返工時間好似好少綠van咁, 排哂長龍, 因為我唔可以遲到, 最後都係搭的士去葵興地鐵站 (因公司可以claim番), 之後再轉地鐵就好迫又無位坐, 雖然我大肚, 但都無人讓位, 好可憐呀!!!

我其實已經同日搬埋電話線同寬頻線架啦~~~唔知係咪搬果時整親部腦, 我老公攪左幾日都唔掂, 如果再唔得, 咁就要買過部囉~~~其實之前都打算換機, 但無諗過咁快囉!! 希望可以整得番啦!!!!

保保,
你蝦子餅咁忙, 咁就要辛苦你做家務啦~~~遲D等我執好間屋, 有時間整甜品, 我拎D落黎比你食呀, 有機會仲可以兩pair人一齊打邊爐喎! 咁咪可以買多D野食囉!! 我都好想快D可以煮飯, 但未執好間屋都幾難實現囉~~~

子爵府

carol_kk
我大肚

大宅

joan121 寫道:

大宅

carol_kk 寫道:
binbin,
我細屋搬大屋, 實住得慣啦~~~嘻嘻~~~好彩我返工放工都可以搭930巴士咋! 有位坐又唔太迫~~~我今日要出去做完野先返公司, 一定要搭地鐵, 我今早見返工時間好似好少綠van咁, 排哂長龍, 因為我唔可以遲到, 最後都係搭的士去葵興地鐵站 (因公司可以claim番), 之後再轉地鐵就好迫又無位坐, 雖然我大肚, 但都無人讓位, 好可憐呀!!!

我其實已經同日搬埋電話線同寬頻線架啦~~~唔知係咪搬果時整親部腦, 我老公攪左幾日都唔掂, 如果再唔得, 咁就要買過部囉~~~其實之前都打算換機, 但無諗過咁快囉!! 希望可以整得番啦!!!!

保保,
你蝦子餅咁忙, 咁就要辛苦你做家務啦~~~遲D等我執好間屋, 有時間整甜品, 我拎D落黎比你食呀, 有機會仲可以兩pair人一齊打邊爐喎! 咁咪可以買多D野食囉!! 我都好想快D可以煮飯, 但未執好間屋都幾難實現囉~~~

carol_kk,

香港人係習慣唔讓位的.......

多謝您的甜品,不過,自己唔係咁習慣同人往來, 所以你唔駛心急整.

大宅

今日收到煤氣費,
成$330.00.嚇死.........

好彩望真d,煤氣公司估我有26度,我望過錶其實只有7度.
即時打電話去報錶.
佢繳費單話無報錶會評估每月17度,我諗自己要每月報錶之得,以免俾佢估多o左.

子爵府

保濟丸123
我屋企用全電,一次交$614!煤氣費$330算貴嗎?

大宅

保濟丸123 寫道:
[quote]
joan121 寫道:

[/quote]

Hello

大宅

保濟丸123
我屋企用全電,一次交$614!煤氣費$330算貴嗎?

因為自己係12月尾先至入伙,如果要交$330真係貴!!!

我覺得我每個月應該唔會太多,自己唔係太煮食既人(有,但真係少),用佢黎沖涼o者.

至於電費,我諗自己都係唔多o卦?!(早幾日收到繳費信,只係需要交$5蚊(單位數)

大宅

保濟丸123 寫道:
今日收到煤氣費,
成$330.00.嚇死.........

好彩望真d,煤氣公司估我有26度,我望過錶其實只有7度.
即時打電話去報錶.
佢繳費單話無報錶會評估每月17度,我諗自己要每月報錶之得,以免俾佢估多o左.

我每個月都有報錶架
呢排天氣凍, 沖涼都用多d煤氣

首頁
34567...43

尾頁

跳至