自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

http://hk.apple.nextmedia.com/international/art/20120521/16353946
印首富78億超級豪宅曝光

印度首富安巴尼( Mukesh Ambani)花逾10億美元(78億港元),為自己在孟買建造了樓高27層的豪宅,單是直升機坪也有三個。這幢全球最貴豪宅,內部超豪裝潢近日終於曝光(圖)。
在孟買市中心阿爾塔芒特路,安巴尼這幢豪宅奢華超耀眼。豪宅內有六個停車場、九部電梯、可容納50人的家庭劇院、空中花園、宴會廳,甚至還有一間人造雪屋避炎夏。如此奢華,只供他一家人,包括安巴尼的媽媽、妻子、三名子女居住,也用來安置600名照顧他一家起居生活的全職工人。
早前曾有傳言指安巴尼因豪宅風水不好,放棄入住。他妻子最近接受訪問聲稱一家人去年9月已搬入豪宅。雖然他曾創造不少就業機會,但在有數百萬人仍住在貧民窟的孟買如此炫富,正揭露了印度貧富懸殊的悲歌。
台灣東森新聞網

-----------------------------

我屋企都得得4 個人, 但得一個工人(我自己).....

禁止訪問

回覆:呢個家庭得6個人, 但有600個全職工人...

侯爵府

育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

侯爵府

好媽媽勳章

[fly/imgIMG_4704 - 捷徑]

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

一間屋有幾百個工人喺度, 我只係諗到有乜事佢地夾埋反你或者縛架你 C 左都唔知乜事.
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

男爵府

畀面勳章

珍珠宮

:;pppp:
狐狸 你要的是我嗎?
如果 於漆黑中相擁 沒說話也不可怕

男爵府

呢個家庭得6個人, 但有600個全職工人...

除左工人外,成屋都係廢人

大宅

呢個家庭得6個人, 但有600個全職工人...

訓教未又係訓左一兩呎

子爵府

BK Milk勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

我以為係d攪笑post
講緊~蜜蜂
一個巢6隻蜂后...600隻工蜂

JM12    發表於 12-5-21 15:16
liaosee    發表於 12-5-21 15:12
961123    發表於 12-5-21 15:07
hoiching930    發表於 12-5-21 14:47
wong191    發表於 12-5-21 14:38
ophe1013    發表於 12-5-21 14:26
前面是絕路~希望在轉角

珍珠宮

600個情婦就話好姐...600個工人有咩用呀??

sunaru    發表於 12-5-22 00:43
liaosee    發表於 12-5-21 15:12
961123    發表於 12-5-21 15:07
conniechan125    發表於 12-5-21 14:17
raymondbaby    發表於 12-5-21 14:15

大宅

係唔多正常O架喇~

但掉返轉頭諗依家有 600 工人係靠佢呢家人抎食,佢工資收入又再照顧工人O既屋企人......

咁諗心理會唔會平衡小小?!~

km1357    發表於 12-5-21 15:14
CHINA_HK  同意,制造多點就業機會有咩唔好...  發表於 12-5-21 14:20
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

引用:一間屋有幾百個工人喺度,+我只係諗到有乜事

原帖由 usbaby 於 12-05-21 發表
一間屋有幾百個工人喺度, 我只係諗到有乜事佢地夾埋反你或者縛架你 C 左都唔知乜事. ...
好鬼衰

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

無所謂拉,可能佢想製造多D就業機會啫

珍珠宮

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果向好方面諗,佢一家六口養活生生600個家庭,唔錯!
笑下又一日。放鬆下啦大家!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

禁止發言

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係人比人

首頁

尾頁

跳至