自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

會吾會派利是比校巴司機及褓母?

會吾會派利是比校巴司機及褓母?
:lol: :wave:

男爵府

Re: 會吾會派利是比校巴司機及褓母?

會!

大宅

但係我個校巴司機同褓母都大我好多....
http://www.imagestation.com/picture/sraid165/pdf55c08b8e25fa0c883ef1d8c08f2731/f46a597e.jpg

大宅

TSZCHINGMA 寫道:

我都係呀,好難為情咁!咁你地會封幾錢呢?

大宅

我會派,但校巴司機及褓姆會收嗎?可能學校規定不可以收利是???
有沒有媽咪曾經派過利是給校巴司機及褓姆?

大宅

好媽媽勳章

會比, 比個陣講話係開工利是就ok架, 唔會覺得唔好意思
TSZCHINGMA 寫道:

大宅

$10得唔得啊, 大家唔好好熟jer

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

坩白講, 細路一日響佢哋手...... 我老公以前揸校巴, D褓母真係好市儈的, 有利是、月餅收的, 會對其小朋友扶出扶入, 非常關心 (表面); 相反, 會對其"另眼相看", 講句說話都粗聲氣D的。私低下仲會唱生晒某某家長好闊佬, 某某家長冇著數架; 個褓母對我老公好好的, 因為......我老公將收下的月餅全部俾晒佢。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

I shall pay too. $40 each, total $80 to ensure your kid will get more attention.

大宅

好媽媽勳章

上年我仔讀果間幼兒園,臨近新年,已派定通告叫家長唔好派利是比老師同嬸嬸,今年我仔轉左另一間幼稚園,要搭校車,聽完你地講,我或者都會比!

子爵府

無噃,俾佢哋都未必收,不過今年打算每人買盒朱古力送俾佢哋,感覺上無俾利事咁難為情

男爵府

會派

男爵府

老師同嬸嬸係唔收得,小禮物就可以,但校車司機及保母就唔慳得啦~~

公爵府

我會派, 利利是是, 好意頭嘛, 而且同站d家長都派, 得自己吾派, 你話後果會點? 小朋友嚮校車既命運會點? 年紀大更加吾係問題啦, 樓下d guard or 公司d下屬都會大過自己囉.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

會,意頭嘢啫.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我唔會派噃~~~~

唔係錢既問題, 而係點解要派0者?? 我又唔需要佢地比好多attention我小朋友, 佢地做番本份已OK...如果因為我無派而對我小朋友唔好, 我覺得係佢有問題囉.

掉番轉唔通你老闆唔派利是比你, 你又唔落力做野囉喎??

大宅

我上年都有派利利是是嗎.每人一卦50.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至