夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

del

複式洋房

回覆:我都想呻下........

咁佢有冇話同咩人出去?佢對個仔好唔好?

瑪瑙宮

可唔可以比人湊/請工人幫手, 您出去做野?

大宅

引用:可唔可以比人湊/請工人幫手, 您出去做野?

原帖由 Nancy20090615 於 12-05-23 發表
可唔可以比人湊/請工人幫手, 您出去做野?
係lor,可以嗎?

伯爵府

大公司可能要埋堆
有時身不由己..都係好痛苦的
放假有無比晒時間你地?
有就要體諒下了...

別墅

可唔可以叫佢唔好分配下d時間呀?
真係唔可以晚晚出街唔理老婆仔女架喎....

男爵府

以前單身無責任~
突然間多左個老婆, 又多左個仔, 老婆又辭左份工做ftm...仲要轉埋大公司
壓力真係會倍增....
支持下佢, 關心下佢啦......

子爵府

回覆 tammyhsc 的帖子

你c6轉咗入大公司做,可能面對的職場壓力更大,而你又變成全職媽咪,你會否多了哦他?他經常出去,可能是不想面對你的哦,或是不想被bb煩?你可否回想一下?你們自婚後,bb出世,當中的相處情況?其實很多男人都會認為太太不上班在家比他們上班更輕鬆,他們不會覺得在家做家務或照顧bb是一件多麼了不起的事情;而在家的太太,就會覺得這個男人一點都不愛自己,又不關心自己,在家的女人全個心思都放在這個家、孩子和c6身上,所以她的世界就是這麼大了,很想c6回來可以呵返自己,很想可以和他聊家事,可惜男人上班回家後只想寧靜,或者打下機,不想聽女人哦!

你要c6多關注你和bb,首先就要改自己的習慣,他回來,不要多說生活上的煩事,而是改為一個笑容,一個擁抱,令他覺得家是溫暖的。9個月的孩子也可以和c6一起陪著他一起玩親子遊戲,讓你c6感受一下為人父親的快樂!多說好的說話、不說帶有抱怨的說話,多微笑。

其實如果可能的話,就可以想法子找人照顧bb,自己出去找工作做,既可以有收入,也可以令自己的人生觀可以闊一點,擴大生活圈子,不用被困在家裡一個斗室中,這樣和你c6的話題也會多些,大家的磨擦也會少些,感情自己會重新升溫!當大家不再經常為小事吵架,你c6也不會經常夜返啦!
mc <()>

複式洋房

回覆:我都想呻下........

我舊公司只有我和老闆,間中佢叫我幫下手返去做嘢,我就叫家姐幫我湊幾小時,搵下$。c6有時星期日也會開工,話放假冇乜節目,不如返工搵$,到放假喇,就瞓到1點起身煮個麵同個仔玩下又瞓著了。平時收工回家亦如是,只能付出不到1小時心力同個仔玩,跟著又瞓了,醒了又打下電話比人約食糖水或落街吹水。咁嘅情況,叫我如果不哦他呢?當然我知佢同一定不會有小三,但也會心淡,傾又傾過,鬧又鬧過,有時會好幾日咁囉。我坐月嗰時都差點產後抑鬱,好彩家姐日日來陪我咋。

大宅

男人心態如小孩,面對壓力同問題只會選擇逃避,佢地唔會同老婆講,因為佢地覺得唔需要。 總之佢地一覺得麻煩就只會去玩,逃離個個家。 其實我覺得樓主真係冇咩可以做得到,因為你個C6思想未夠成熟你做咩佢都唔會感動。
This is the dark side of me

大宅

『人若賺得全世界,賠上自己的生命,有甚麼益處呢?人還能拿甚麼換生命呢?』(馬太福音)。

錢系買唔到家庭幸福嘅。
好多人有錢,有家庭,不過得個殼。

複式洋房

回覆:Nancy20090615 的帖子

唔係冇諗過,但又冇人可以跟下個工人,我c6又不想多一個外人,6299又要睇鋪,唔通日日叫工人帶亞仔去鋪頭坐?我之前仲要媽媽手,幸好打了針暫時冇翻發,我都冇煮飯好耐喇!

首頁

尾頁

跳至