興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 PatY 的帖子

Sorry , 咩係 LTE 呀?!

A346  LTE 係 4G 制式,係香港 4G = LTE  發表於 12-5-28 12:00

子爵府

引用:回覆 A346 的帖子 HI, A346, 請問什麼是

原帖由 CHF1231 於 12-05-25 發表
回覆 A346 的帖子
係一種新出嘅無線通訊技術,可以傳送數據或當電子錢包用都得!而家有啲手機可以用呢個功能去查八達通餘額!

別墅

5月25日可以訂GALAXY S3喇

我今日在wilson 訂左二部白色,s2 trade in $2800, 請問好唔好价呢?or 在那裏放高D呢?
note 又可放or trade幾錢呢?Thanks

珊瑚宮

畀面勳章

我用緊 Iphone 4S, 又係想轉 note 或 GS 3 ....
今日去 PCCW 問過(不過唔知係唔係真) 個sales 話 GS 3 (4G lite) 因為某D原因係香港係行唔到 4G ..... be honest, I am in doubt about that .....
因為我係 netvigator 用戶, 所以只要用信用卡自動轉帳月費, 我係免預繳 / 零機價出 note 或 GS 3 .... 邊款好呢 ?
因為依家用緊 Smartone .... 上網速度慢到死 ..... 係市區係上唔到 IP cam ...

lsyc  我用SMV都係在巿區用IPCAM完全冇問題喎!  發表於 12-5-29 12:14

複式洋房

老老實實,見到個粒粒mon就唔開胃…

侯爵府

畀面勳章

小可愛11 發表於 12-5-27 18:11
我用緊 Iphone 4S, 又係想轉 note 或 GS 3 ....
今日去 PCCW 問過(不過唔知係唔係真) 個sales 話 GS 3 (4G ...

依家出果部 GS3 係 3G 版,o岩香港用o既 4G LTE 版未出,
想用 4G 要揀番 SII LTE

珊瑚宮

畀面勳章

A346 發表於 12-5-28 12:03
依家出果部 GS3 係 3G 版,o岩香港用o既 4G LTE 版未出,
想用 4G 要揀番 SII LTE
...

我知未出, 問題係個 sales 話 GS III 係行唔到4G, even 將會出的 4G版 !

侯爵府

畀面勳章

小可愛11 發表於 12-5-28 13:37
我知未出, 問題係個 sales 話 GS III 係行唔到4G, even 將會出的 4G版 !

Sales o既說話從來唔可以盡信,
如果係出 4G版就當然會係香港行到o既 4G版,否則出黎做乜?

依家有 4G LTE 組件但唔兼容香港 4G LTE 制式果部叫做 New iPad,
Samsung 又點會好似 Apple 咁蠢,
而且 SII LTE 咪就係香港行到o既 LTE,
只不過將係 SII LTE 用緊o既 LTE 組件放去 SIII 會有幾難?

珊瑚宮

畀面勳章

A346 發表於 12-5-28 14:02
Sales o既說話從來唔可以盡信,
如果係出 4G版就當然會係香港行到o既 4G版,否則出黎做乜?

Totally agreed with you.
That's why I am in doubt about what he told me ..... so strange ... Anyway, thanks for your explanation.
By the way, which one you will consider to buy ? Notes ? GS III ?

男爵府

回覆:小可愛11 的帖子

訂咗,唔知幾時先到貨呢

侯爵府

畀面勳章

回覆 小可愛11 的帖子

兩部硬件其實非常似,
想要大o的Mon 或筆就 Note,
想要玩 NFC 或聲控等就 S3

珊瑚宮

畀面勳章

回覆:A346 的帖子

多謝詳細解釋!
但長氣問多個問題,GS III 係四核心,performance 應該比 Notes 好,我都明白相對地用電量亦大。
其實個人偏向Notes,因為個Mon夠大,啱我呢啲老人家。但係無理由唔用4核㗎嘛!!

侯爵府

畀面勳章

小可愛11 發表於 12-5-28 19:17
多謝詳細解釋!
但長氣問多個問題,GS III 係四核心,performance 應該比 Notes 好,我都 ...

係,速度測試方面 GSIII 係會比 Note 高,
問題係你通常點用部機?
如果係一般上網、睇劇、影相、玩下小遊戲,
咁兩部機o既速度其實差不多...
如果係玩o的 3D game 如賽車、飛行、FPS、Action、RPG、RTS等等大Game的話咁當然係追求performance 好o的...

珊瑚宮

畀面勳章

引用:Quote:小可愛11+發表於+12-5-28+19:17+多謝

原帖由 A346 於 12-05-29 發表
係,速度測試方面 GSIII 係會比 Note 高,
問題係你通常點用部機?
如果係一般上網、睇劇、影相、玩下小遊 ...
我通常用來上網睇戲同埋 lPcam觀察屋企隻小狗,一般check email

大宅

回覆:5月25日可以訂GALAXY S3喇

我响3都留咗gs3,31號有貨俾我,但唔知用咩plan,佢話公司未出。

其實個人傾向note,但同樓主一樣,有新款冇理由仲買舊

侯爵府

畀面勳章

小可愛11 發表於 12-5-29 12:14
我通常用來上網睇戲同埋 lPcam觀察屋企隻小狗,一般check email

如果覺得四核心好重要,咁就揀 GSIII啦,
否則以你使用上o既角度計應該係 Note 會較合適...

侯爵府

畀面勳章

vna 發表於 12-5-29 12:51
我響3都留咗gs3,31號有貨俾我,但唔知用咩plan,佢話公司未出。

其實個人傾向note,但同樓主一樣,有新款冇理由仲買舊

其實最緊要自己覺得正確就o岩,
所以要新款都係一個非常好o既理由...

大宅

引用:Quote:vna 發表於 12-5-29 12:51 我響3都留

原帖由 A346 於 12-05-29 發表
其實最緊要自己覺得正確就o岩,
所以要新款都係一個非常好o既理由...
好頭痛,我本身用緊GS1同IP4,老公用舊機GS1,買新俾我。

其實我都係用嚟玩吓WHATS APP同上吓網

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

laurenwong 發表於 12-5-30 13:48
百老匯有得賣未?

白色應該聽日或後日有貨,
藍色要再遲o的...

首頁

尾頁

跳至