夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

逢假期都要返工, 點同老公維繫感情

我以前返朝九晚五, 前年開始返服務性行業, 放假放平日, 星期六日, 公眾假期一定要返工, 老公就放假, 自從返左呢份工, 假期都無時間同老公一齊, 家陣我地d感情真係淡如冰水, 可以點樣改善呢 :-( :-( :-(

民房

Re: 逢假期都要返工, 點同老公維繫感情

其實我同你剛剛相反, 我返寫字樓星期一至五, 我男朋友就放平日, 逢六日假期都唔駛旨意有得放...仲日日放十點幾十一點.....我同佢都拍左拖差唔多六年喇...我有時都覺得好寂寞...每次諗起我第時即使同佢結左婚, 但怎樣維繫感情呢....我怕有一日我自己都支持不了下去...但我相信香港地好多人都係做服務行業, 咁佢地應該都會遇到呢個問題, 我都好想知呀...有冇人可以分享下?

別墅

我都是~我放假老公返工~~
老公放假我返工~~

唉~~我覺一是2個一起請大假才會有機會一起去放假~ :-(

伯爵府

得閒一星期同佢出去食燒夜,睇下午夜場啦......

大宅

我都係喎
我就返星期一至六, 5日半, 朝9-6,
老公就做飲食業, 返下午3-12, (仲要做多份pt 係朝早8-1)我地都好小見架, 不過佢每日都打1-2個電話比我傾幾句, 通常星期六我放1點, 佢返3點我地咪一齊食晏, 食完佢返工, 我就返亞媽度, 星期日佢返工前陪我食下野, 同行一陣街, 之後我咪一係自己行街, 一係返亞媽度食飯, 不過我地感情好好架喎, 佢放平日既時候佢會等我放工, 一齊去下食飯, 我地相讖加結婚都成12年lu

大宅

我個case都係咁, 我地雖然而家一齊住, 但因為佢份工要輪早午晚三間, 有時佢返夜班我都要二至三日見唔到佢, 有時佢仲要ot, 一個月先有一次放星期六日, 我而家唯有返pt打發時間, 唔好令自己浪費自己. 不過有時為左有多d時間見佢, 我會夜d訓, 整下宵夜或早餐俾佢食, 佢返工都好辛苦, 所以要關心佢多d 氹佢多d.

洋房

可以試下send短信互相聯絡下感情。講下你剛剛見到d乜呀﹐聽到d乜呀咁﹐都幾好架。 :-P

首頁

尾頁

跳至