懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 你地覺得 OIO / Mother world d 衫貴唔費?

I bought some dressses, pants and shirts from Mother World, total 8 pieces. One of the Black T-shirt, very trouble.... every hand wash, the water also becomes black color. So I must separate wash it carefully. But the others are okay.

大宅

Re: 你地覺得 OIO / Mother world d 衫貴唔費?

我就覺得好貴,大肚衫唔係

大宅

我覺得很貴,大肚衫只著得幾個月,我就覺得唔值得買啲咁貴架啦。

別墅

Re: 你地覺得 OIO / Mother world d 衫貴唔貴?

yes, their clothes are quite expensive.

複式洋房

Re: 你地覺得 OIO / Mother world d 衫貴唔貴?

我係gennie特價時買咗兩條西褲,大約5百幾兩條,D cutting 好修身,著起成個型都好靚,我唸生完肥咗都仲可以著先捨得買。至於大肚裙就去女人街百多元就有,都ok啦!

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Mother world 平d..

男爵府

[size=medium]貴 得來唔抵唔值

男爵府

漆ham 道都有

========================

Gennie呢隻牌子係sogo及中環萬宜大廈都有。

男爵府

上胎好衝動o係010買左條$7xx裙.....諗起都肉痛呀~ :-(
到陀第二胎後期再著返已經覺得好似縮左水咁腰位好窄~

複式洋房

OIO 仲貴過 Mother world

上次 Mother world 六折 d 裙都要 $6-700

男爵府

我今次係第一胎, 初時去左010買野, 只係買左3條褲, 兩個BRA, 4條底底, 一件衫, 埋單要$3xxx呀!!! 嚇到我下次唔敢再幫襯, 而其中一條褲著過一次洗左之後, 腰位竟然走線喎! 我咪拎番去叫佢攪攪囉~~~

之後我去女人街同葵涌廣場度買返工既孕婦褲同衫, 而去街衫我會買大碼T就攪掂

複式洋房

010 is more expenive but the quality and design is very good, which is suitable for work. Most of my dresses are bought in here....

Mother World is cheaper, esp. for casual wear and bra. I bought pants and T-shirt when they have promotion. Staff is very helpful to give you some advice...

伯爵府

上次mothercare買2條黑褲.,退色好嚴重,洗十幾次又浸過幾次鹽水都不行

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

010貴d, 但可以係佢減價時買! mother world 就平d, 兩間野d質地幾好架, 我又無試過會縮水喎!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

010 is expensive but good in quality...

大宅

我係mother world買左條牛仔褲,勁退色!
該用戶已被刪除

大宅

媽媽世界ok wor.
我全部衣服也在tko媽媽世界買 (主要買discount 貨)
大約用了1400元(2條褲(由summer 著到winter) + 3條dress + 3件上衣(1 for summer + 2 for winter)

複式洋房

我第一胎都有去呢兩間買discount左的衫、褲、裙、 bra、底褲同肚 "cool",仲去埋台灣買,現在想番起真係勁貴,覺得唔值得。其實我覺得都有少少被售貨員sell到架,佢地講到好似咩都需要咁,而自己第一次又唔識,又無搵有經驗的人陪,有D苯。

現在第二胎3個月已經見肚了,我效法鬼婆著法,買平的超大碼褲、裙等等,著完就算。如果要出席場合,才買貴衫裙。

男爵府

$ok啦

首頁

尾頁

跳至