嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

nepia 是否都適合男仔用?

以前不嬲用開pampers, 但好多時都漏尿, 見好多 mammy 都推薦 nepia, 所以想試下轉. 但又見大部份都是女仔話好用, 唔知男仔用好唔好呢?

大宅

2018復活節勳章

Re: nepia 是否都適合男仔用?

男女合用, 我囝囝都用緊, 幾好呀!
傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

大宅

我囝囝都係用佢架.

別墅

thank u 2.

子爵府

醒目開學勳章

我仔仔都係用緊nepia,之前用pampers 漏尿既~~
]

洋房

我隻B仔都用得唔錯,早輪jusco大減價,中碼計落都係$1.1一條咋

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

我囝囝都係用緊nepia
不過私人覺得如果唔常換既話
條片太濕的話會令到囝囝果件body都會濕濕地
所以夜晚訓覺我都會幫囝囝用pampers特級棉柔lor

男爵府

I agree!
with Nepia, you need to change it every 2 hours unlike Pampers / Huggies. But I think Nepia is as soft as Pampers, so Nepia is good for use during day-time I think!

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

applecarey 寫道:
my BB uses nepia as well

quite good

Agree

男爵府

Ok ga

My son use it at day time.

大宅

但我個囡反而用nepia會漏尿....搞到件底衫都濕埋....都係用番pampers好啲....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

男女都用得架∼冇分的∼
不過我o係卓悅買果包好似好易就濕到"林"晒咁...
唔可以4個鐘換一次片片,要2個鐘,唔係好似連件衫都有d濕濕地咁既感覺 ?-(

首頁

尾頁

跳至